Fredagskagen: Chokoladebomben

Black magic cake opskriftBlack magic cake opskrift

Så blev det fredag og dermed tid til fredagskagen. I dag deler jeg en klassisker med et tvist. Jeg har tidligere lavet Black magic med chokoladecreme og med saltet karamel. I dag er den med rutebilscreme og jeg vil vove, at påstå, at det til dato er den bedste variant.

I parentes finder du de alternativer, som jeg bruger for en mælkefri version.

Opskrift på verdens bedste chokoladekage

Cirka 8-10 personer

Chokoladekage – 2 bunde:

5 dl hvedemel

2 dl farin

2 dl rørsukker

2 dl kakao

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

1 tsk salt

2 1/2 dl mælk (plantedrik for mælkefri)

1 dl olie

2 æg

2 tsk vaniljesukker

1 krus kaffe

 

Rutebils creme

1/2 liter fløde (Schlagfix for mælkefri)

300 gram rutebiler (gem lidt til pynt)

200 gram mørk chokolade (gem lidt til pynt)

2-3 spsk kakao

 

Pynt

Rutebiler

Mørk chokolade

Jordbær

Hindbær

 

Tænd for ovnen på 180grader (alm ovn).

I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron). I en anden skål mikses mælk, æg, olie og vaniljesukker.

Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen er nu tynd.

Del dejen i to 20cm springforme og bag i cirka 22-25 minutter.

Lad køle.

Imens laves fyldet.

Pisk fløden til en let skum. Rutebilerne knuses. Brug evt en pose og en kagerulle. Chokolade hakkes. Tilsæt begge dele og kakao. Pisk til flødeskum.

Kom det halve af rutebil cremen imellem bundene og det sidste på toppen.

Pynt inden servering.

Chokoladebombe Black magic cake opskriftChokoladebombe Black magic cake opskrift

Find også opskriften på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm – friske hindbær og hindbærskum på mandelbunde // Spinatboller // Rødbedeboller // Spinatpølsehorn // Bounty cheesecake //

Follow:
Share:

9 Comments

  1. Michelle
    27. august 2018 / 4:58 pm

    Har selv overvejet denne version af creme – lyder lækkert! 😋 Kagen skal “jo” (har kun set opskrift) stå 1-2 dage i køleskabet – ville du tilsætte cremen et par dage før el først lige inden servering?? 😊

    • 29. august 2018 / 7:15 pm

      Den kan sagtens stå et par dage inden, men behøver det ikke.. Cremen med fløde ville jeg ikke lave i forvejen. Tænker den kan komme til at smage af køleskab. Det synes jeg hurtigt fløde gør 🙈

  2. Pia
    18. februar 2019 / 2:23 pm

    Kommer den ikke til at smage af kaffe? Jeg kan nemlig ikke lide kaffe..

  3. Iben Muxoll
    9. juli 2020 / 5:23 pm

    Hvorfor kommer du kaffe i, hvis man ikke kan smage det?
    Hvor er det saltet karamel?

    • 10. juli 2020 / 7:20 pm

      Hej Iben.
      Det tilfører noget godt til konsistens og fremhæver chokoladesmager, men smager ikke igennem. Opskriften med saltet karamel finder du her.
      KH
      Nanna

  4. Kate Gammelgaard
    21. juli 2020 / 11:22 pm

    Skal det være kold eller varm kaffe – og hvor meget er der i dine krus 😉 ? Kan bundene laves egen før?

    • 23. juli 2020 / 8:19 am

      Cirka 2 dl kold kaffe. Et helt almindelige kaffekrus 🙂 Og det kan du sagtens..

  5. Melissa
    28. april 2023 / 6:29 am

    Hejsa, den ser godt nok lækker ud – alternativ til rutebilerne – er det bare lys chokolade og hvor meget

    Go weekend😊

Leave a Reply


Looking for Something?