Ret Nemt på en date night

Fredagskagen: Black magic chokoladekage med saltet karamel creme

Black magic chokoladekage opskriftBlack magic chokoladekage

Jeg tror endnu ikke, at jeg har mødt nogle, som ikke er faldet pladask for Black Magic chokoladekage. Men den er også god, ja faktisk smager den forfærdentlig godt og så er den frygtelig let og hurtig at mikse sammen. To egenskaber jeg værdsætter. Denne gang har jeg valgt en saltet karamel creme som fyld og det er latterligt lækkert. Kagen er vildt tung og altså ikke en man spiser frygteligt meget af.

Black magic chokoladekagen bliver kun bedre af at stå et par dage, så smag den sagtens i god tid.

Husk, hvis du også laver fyld med smørcreme, at kagen skal ud af køleskabet god tid inden servering. Den bliver nemlig ret hård, når den bliver kølet.

Opskrift på Black magic chokoladekage med saltet karamel

Cirka 8-10 personer

Chokoladekage – 2 bunde:

5 dl hvedemel
2 dl farin
2 dl rørsukker
2 dl kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
2 1/2 dl mælk
1 dl olie
2 æg
2 tsk vaniljesukker
1 kop kaffe

 

Saltet karamel creme

225 gram blødt smør
1/2 dåse kondenseret mælk (kogt til karamel – dåsen koges i en gryde, dækket af vand konstant, i 3 timer)
2 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
Havsalt – smag til

 

Pynt

Maltesers

Jordbær

Hindbær

 

Tænd for ovnen på 180grader (alm ovn).

I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron og vaniljesukker). I en anden skål mikses mælk, æg og olie.

Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen er nu ret tynd.

Del dejen i to 20cm springforme og bag i cirka 22-25 minutter.

Lad køle.


Følg også med på Instagram 


kondenseret mælk kogt til karamel

Når en dåse med kondenseret mælk, kommes i en gryde, dækkes af vand og koges i tre timer ender du ud med karamel eller dulce de leche, som det også kaldes

Imens laves fyldet. Kom alle ingredienser (undtagen salt) i en skål og pisk ved laveste hastighed i et øjeblik. Herefter højeste indtil den saltede karamel cremen er luftig og let. Smager den af smør har du ikke pisket længe nok 😉 Smag til sidst til med salt.

Kagen lægges sammen med saltet karamel creme. Jeg har lavet et stort lag imellem bundene og på toppen, men den kan også fordeles på hele kagen.


Følg også med på Instagram


Black magic chokoladekageBlack magic chokoladekage

 

Find også opskrift på // Kanelsneglekage // Snickerskage // P-tærte kage // Flødebolle brownie // Daim islagkage // Toffifee cheesecake // Dumle kage //

23 kommentarer

  • Leyla

    Hej Nanna. Ville høre om den smager meget af kaffe? Drikker nemlig ikke kaffe og det siger mig intet 🙈🙊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Duygu

    Den skal afprøves 😍 har dog lige et spørgsmål til kondenseret mælk – kan man koge den dagen før? Og stille den i køleskabet og åbne dåsen når man skal bruge den? Hvad er dine erfaring?

    Vh Duygu

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine Nielsen

    Ser lækkert ud.
    Hvornår skal saltet så i ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Duygu

    Hejsa..
    Jeg har bagt denne lækre kage. Dog blev min karamel creme, ikke så fast som det er på billedet? – Hvad kan det skyldes??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa☺️ Øhm det er svært at svare på. Men prøv at give kagen en tur på køl, så burde den blive mere fast, når smørret bliver koldt..

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Duygu

      Jeg fandt min egen fejl 😂 Jeg havde brugt hele dåsen med karamel, men der skulle bruges 1/2 dåsen, det så jeg så senere!
      Nu ved jeg det til anden gang!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Årh for pokker – haha ja så blev det nok lidt tyndt😂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mikela

    Skal karamellen være varm når det piskes til creme?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Hej 😉
    Hvilken olie skal man bruge?
    Skal til at bage den i dag, men er pludselig blevet i tvivl 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hej Nanna.
    Min dreng skal døbes på lørdag og vi har kastet os over at lave kæmpe sønderjysk kaffebord til dessert. Her kommer blandt andet denne lækre kage på bordet 🙂 Kan man ligge kagen sammen om fredagen? Og kan den ligges sammen i formen med kageplast omkring, så den bliver mere jævn i utrykket.
    Hvor meget er en kop kaffe i dl? Og hvilken kakao menes der? 🙂 Håber du får tid til at svare 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Anne,

      Ja til de første to.
      Der menes kakao – det man bruger til bagning..
      Jeg bruger blot en kaffekrus – men det svare vel til 3 dl er mit gæt. Men det er også kun et gæt. Jeg er ikke lige i nærheden af kaffekrus og decilitermål 🙂

      Mvh
      Nanna

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne

      Tusind tak for svar 🙂
      Så det er et kaffekrus og ikke en kaffekop? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

    Hej Nanna.
    Jeg har lige lavet den super lækre kage (tak for inspiration!) Jeg har stillet kagen på køl, jeg har kun lagt kagen sammen, ikke pyntet. Men! Cremen er selvfølgelig blevet helt stiv, så mit spørgsmål er: hvor længe før skal jeg regne med at tage kagen ud af køleskabet, for at cremen når at bløde op, så jeg kan pynte den, og pynten faktisk gider hænge ved? 😅

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa Sanne,

      Det afhænger selvfølgelig lidt af hvor varmt der er, når du tager den ud. Men 20 minutter – 1/2 time vil nok være mit bud☺️
      Håber i kan li’ den ☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ret Nemt på en date night