Ligesom Litauen har fået mine øjne op for khachapuri har landet også åbnet mine øjne for Adjaruli. Ikke at nogle af brødene faktisk har Litauisk baggrund. Faktisk er de begge georgisk. Men det er altså i Litauen, at jeg første gang har smagt begge dele. Og begge brød smager altså fantastisk. Men hvilken ostebrød gør næsten ikke det?!
Blot til info – det originale georgiske brød indeholder selvfølgelig georgisk ost. Men det er altså ikke til at opdrive andre steder end i Georgien, så jeg erstattede med et miks af mozzarella og feta og den kombination ramte rimelig godt smagen af den originale.
Opskrift på adjaruli khachapuri – georgiansk ostebrød
5 stk
25 gram gær
3 1/2 dl lunken vand
3 spsk olie
2 tsk salt
4 dl durum mel
Cirka 6 dl hvedemel
Olivenolie til at pensle
Fyld:
250 gram revet mozzarella
150 gram feta (eller puck ost)
5 æg
MODTAG MIT NYHEDSBREV – TILMELD DIG HER OG FÅ OPSKRIFTER DIREKTE I INDBAKKEN
Kom gæren i det lunkne vand og vær sikker på, at vandet kun er lunken. Hvis det er for varmt kan det dræbe gæren og dejen vil derfor ikke hæve. Rør gæren ud.
Tilsæt herefter de øvrige ingredienser, pånær hvedemelet. Hvedemelet gemmer du til allersidst og tilsætter det lidt efter lidt, indtil dejen er mættet. Husk hellere lidt for lidt mel end for meget. For meget mel giver tørt brød.
Lad nu dejen hæve, under et viskestykke, på køkkenbordet i minimum halvanden time.
Imens kan du mikse ostefyldet. Det revne mozzarella kommes i en skål og fetaen smuldres over. Miks godt.
Tænd ovnen på 250 grader (alm ovn).
Del din dej i 5 boller. Rul alle bollerne ovalt ud. De skal måle cirka 25×15 cm på det længste og bredeste sted.
Herefter ruller du kanten ind mod midten. Enderne snor du, blot ganske lidt, for at sikre dig, at dejen ikke går op under bagning (se billede nedenfor). Pensl med en smule olivenolie – bare ganske lidt.
FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM
Kom på bageplade med bagepapir. Fordel herefter osten i de 5 dej både.
Bages i cirka 7-8 minutter. Tag brødene ud af ovnen. Tryk den smeltede ost en smule ned og slå æggene ud.
Sættes tilbage i ovnen og bades i cirka 4 minutter. Æggene skal stadig være bløde og snaskede, når de tages ud.
Serveres, som de er, med en lille klat smør på toppen og spises ved at knække brød fra enden og dyppe i ost, smør og æggefyld.
Find også opskrift på // Peinirli med oksekødsfyld // Inspiration og opskrifter til tapas bordet // Verdens bedste hvidløgsflutes // Grove pølsehorn // Taco tærte //