Grove pølsehorn med spinat – Nanna Pretzmann
Vesthimmerland, som feriedestination?!

Grove pølsehorn med spinat

Grove pølsehorn med spinat Opskrift Opskrift på grove pølsehorn med spinat

Grove pølsehorn er efterhånden blevet et must i fryseren, hjemme hos os. Det er så let lige at snuppe en pose op, inden vi tager på ture.

Vikan umuligt være de eneste med børn, som altid er sultne det sekund vi tager afsted. Også selvom vi lige har spist! Så er det rart, at have et groft pølsehorn i baghånden, som mætter godt. Jeg tager også gerne en lille bøtte med ketchup med, så vi har noget at dyppe i.

Opskrift på grove pølsehorn med spinat

Cirka 32 pølsehorn

25 gram gær

4 dl vand

250 gram frisk spinat

2 tsk rørsukker

2 spsk olie

3 æg

2 tsk salt

3 dl grahamsmel

2 dl havregryn

Hvedemel

Pølser

Vand til pensling

Sesam til drys

 

MODTAG MIT NYHEDSBREV – TILMELD DIG HER OG FÅ OPSKRIFTER DIREKTE I INDBAKKEN

 

Opløs gæren i en smule af det lunkne vand. Pas på, at vandet ikke bliver for varm, for så tager det livet af gæren. Tilsæt æg samt olie.

Blend spinatten (jeg bruger en minihakker) med den sidste halvdel af vandet og tilsæt den til dejen. Tilføj sukker, salt, grahamsmel og havregryn. Miks godt sammen. Tilsæt herefter hvedemel til du når den ønskede konsistens. På grund af spinaten har dejen tendens til at være våd, men brug endelig ikke for meget mel. Det giver tørre pølsehorn. Brug hellere lidt mel på bordet, når du ruller dejen ud.

Stil dejen lunt og lad den hæve i en times tid.

Del dejen i 4 lige store dele. Rul ud i cirkler og brug pizza skæren til at dele i 8 dele (se billedguide HER). Skær pølser ud i passende stykker. Placer pølserne og rul dejen omkring.

Lad efterhæve i cirka 20 minutter. Start ovnen på 180 grader.

Pensel pølsehornene med vand og drys med sesam.

Bages i cirka 15-20 minutter.

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM

Grove pølsehorn med spinat opskrift

Find også opskrift på // Khachapuri – georgiansk ostebrød // Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella og feta // One pot pasta på 10 minutter// Møllehjul med fyld af mozzarella pesto // Pestoboller// Spinatboller // Burgerboller med rødbede //

6 kommentarer

  • Karen Lisbeth Jørgensen

    Hej Nanna
    Endnu en af dine mange dejlige opskrifter, som jeg er en stor fan af. Har du nogen erfaringer med ar bruge gulerodstop?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

    Ærgerligt at der ikke står en ca g ved hvedemel, til os som ikke er så vant til at bage 😬

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Øvelse gør mester 🙂 Det bedste du kan gøre, for dit bagværk, er at lære, at mærke efter på dejen. Mængden af mel kan variere afhængigt af hvor våd spinaten er, kvaliteten af melet osv 🙂 Derfor kan du aldrig blot gå ud fra antal gram eller dl skrevet i en opskrift..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

    god opskrift mums

    – Jospehine

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vesthimmerland, som feriedestination?!