Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella & feta – Nanna Pretzmann
Børnevenlige & alkoholfri cocktails til nytår

Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella & feta

hvidløgsflutes med ost og feta

Igår var stor bage dag herhjemme, så de følgende dage vil jeg smide et par opskrifter eller tre op. Jeg forbereder nytår for os. Den står blandt andet på skønne og farverige alkoholfri cocktails til ungerne, tapas og og en lækker dessert bestående af cheesecake med champagnegele og jordbær. Den opskrift kommer også op hurtigst muligt. Følg endelig med HER, hvis du er interesseret i at få direkte besked, når der er nyt på bloggen 🙂

Opskriften på hvidløgsflutes med mozzarella og feta er lynhurtigt blevet en af de mest populære på domænet. I stærkt opgør med toffifee cheesecake og spinatboller. And I get it. De er latterligt gode og vanvittigt lette at lave.

Opskrift på hvidløgsflutes med mozzarella og feta

4 hvidløgsflutes

25 gram gær

3 spsk olie

5 dl lunken vand

1 tsk honning

2 tsk salt

200 gram durummel

Cirka 500 gram hvedemel

 

Fyld

150 gram blødt smør

3 fed hvidløg, presset

1 god håndfuld finthakket persille

1 mozzarella bøf á 125 gram skåret i små stykker

100 gram smuldret feta (eller salattern)

 

TIP: under ramsløgsæsonen er det helt fantastisk at udskifte hvidløg og persille med en stor håndfuld ramsløgblade og blende dem med smørret. Se billeder af den skønne grønne farve fyldet får i bunden af indlægget.

 

Rør gæren ud i det lunkne vand. Pas på vandet ikke er for varmt – det dræber gæren, således at dejen ikke hæver op.

Kom de resterende ingredienserne i, på nær hvedemelet. Hvedemelet kommer du i, lidt efter lidt til dejen er mættet. Det er bedre at bruge lidt for lidt, end lidt for meget.

Nu ælter du dejen grundigt og længe. Herefter skal dejen hæve under klæde, i minimum halvanden time, på køkkenbordet.

Imens forbereder du fyldet, som blot skal røres grundigt sammen – pånær feta og mozzarella. Feta smuldres og mozzarella bøffen skæres i mindre stykker

Drys mel på bordet. Del dejen i fire med en pizzaskære.

Hver del trækkes ud til en firkant. Fordel 1/4 af fyldet på hver dejstykke. Drys feta og mozzarella over stykkerne. Rul til en pølse på den lange led. Skær igennem med pizzaskære (på nær et par centimeter) og drej de to pølser om hinanden. Lad “mønstret” vende opad og træk det gerne lidt ud, så mønstret bliver tydeligere. Se billeder nedenfor.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


hvidløgsflutes med mozzarella og feta

Lad efterhæve en times tid.Bages cirka 15-20 minutter ved 225 grader (alm ovn).

Kan med fordel fryses. Når de skal bruges lader jeg dem tø på køkkenbordet og luner dem herefter igen.

hvidløgsflutes med mozzarella og feta

Billeder af hvidløgflutes med ramsløgsmør

Hvidløgsflutes med ramsløg Hvidløgsflutes med ramsløg

Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsflutes // Hvidløgsstjerne med ost // Møllehjul af ostebomber // Spinat sandwich brød // Rødbede boller // Italienske flutes //

41 kommentarer

  • Marianne Juhl

    Bager du dem fuld tid hvis de skal fryses. Eller kortere bagetid eller bages først efter optøning ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Høegh

    Hvis de bliver frosset ned, vil du så sætte dem i ovnen og varme dem op i en 5-7 min??
    Og kan man ikke sagtens lave dem om morgen, og så få dem til aften??
    Eller vil du så varme dem igen, til aften??
    Mvh Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nissen 77

    Perfekt temperatur på vand så det bliver lige tilpas at bage med:
    4 dele kold vand
    1 del kogende vand fra elkedel
    Mel med minimum 12% protein giver en bedre hævning 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Kan disse laves med fuldkornsmel i stedet for hvedemel? 😀🙏🏼

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yasmin steffensen

    Hvis brødene fryses vil du så gøre det før eller efter bagning 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    De er SÅ GODE 😍😍 jeg puttede frisk estragon i fyldet – det smager altså bare godt. En anelse bearnaise feeling 😆

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Jeg har lige bagt disse som jeg skal ha’ med til en vejfest. De dufter og ser så lækre ud. Men da de var bagt var der en masse smeltet smør på bagepladen. Er det mig, som har fejlet eller er det umuligt at undgå med den snoning, der laves??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mariannr

    Kan jeg lave dobbelt portion eller vil du anbefale at lave 2 portioner 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg laver kun enkelt portion, fordi jeg ikke har en større gryde. Tror bestemt ikke, at der sker noget ved at lave dobbelt ☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

    Har bagt disse lækre flutes en del gange og nu vil jeg gerne bage dem til fryseren. Lader du dem blive helt kolde inden frysning eller hvordan?
    God sommer 😎🌞

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    De er et sikkert hit herhjemme… jeg river gerne noget parmasan oveni det andet ost, det der sidder udenpå brødet bliver lækkert sprødt.. og altså, man kan jo nærmest ikke få for meget ost…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Kan man lave disse udelukkende med fetaost, eller bliver konistensen “forkert”?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Hvor lang tid giver du flutene i ovnen, efter de er tøet op, og ved hvilken temperatur varmer du dem op igen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Vi har en i selskabet, som ikke bryder sig om feta, vil brødet blive velsmagende og spændende uden ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Nu har jeg faktisk bagt dem, MED feta 🙂 – så må vi se …
    De ligger i fryseren og glæder sig til nytårsaften, – de så så lækre ud.
    Godt Nytår 🙂
    Helle

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja

    Har prøvet at bage dem, uh de er gode!! Men jeg måtte tilsætte MEGET mere mel – hvert fald 300 gram. Kan det passe dejen er meget klistret?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa Katja. Det synes jeg ikke umiddelbart, men målet på hvedemel er cirka og kvaliteten af mel kan svinge ☺️
      Dejligt at du ku’ li’ dem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hejsa.
    Kan det godt røres på maskine, eller ødelægger det bare dejen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Hvordan undgår du at ‘fyldet’ smelter ud af brødene under bagning? Vi kunne kun smage brød sidst vi fik dem

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow det ser lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor var de fantastisk gode! Tak!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Kan de fryses rå, tøes op og så bages?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Lækre flutes.
    Jeg har bagt dem flere gange nu, de sidste gange med hjemmelavet pesto istedet for smør og krydderurter, de er mega gode, smager af mere syntes jeg

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnevenlige & alkoholfri cocktails til nytår