Igår var stor bage dag herhjemme, så de følgende dage vil jeg smide et par opskrifter eller tre op. Jeg forbereder nytår for os. Den står blandt andet på skønne og farverige alkoholfri cocktails til ungerne, tapas og og en lækker dessert bestående af cheesecake med champagnegele og jordbær. Den opskrift kommer også op hurtigst muligt. Følg endelig med HER, hvis du er interesseret i at få direkte besked, når der er nyt på bloggen 🙂
Opskriften på hvidløgsflutes med mozzarella og feta er lynhurtigt blevet en af de mest populære på domænet. I stærkt opgør med toffifee cheesecake og spinatboller. And I get it. De er latterligt gode og vanvittigt lette at lave.
I parentes er tilføjet veganske alternativer 🙂
Opskrift på hvidløgsflutes med mozzarella og feta
4 hvidløgsflutes
25 gram gær
3 spsk olie
5 dl lunken vand
1 tsk honning (brug rørsukker for vegansk)
2 tsk salt
200 gram durummel
Cirka 500 gram hvedemel
Fyld
150 gram blødt smør (brug naturli’ vegan block for vegansk)
3 fed hvidløg, presset
1 god håndfuld finthakket persille
1 mozzarella bøf á 125 gram skåret i små stykker (for vegansk brug Lidl veganske revet “mozzarella”)
100 gram smuldret feta eller salattern (for vegansk brug Lidls Vemondo “feta”)
TIP: under ramsløgsæsonen er det helt fantastisk at udskifte hvidløg og persille med en stor håndfuld ramsløgblade og blende dem med smørret. Se billeder af den skønne grønne farve fyldet får i bunden af indlægget.
Rør gæren ud i det lunkne vand. Pas på vandet ikke er for varmt – det dræber gæren, således at dejen ikke hæver op.
Kom de resterende ingredienserne i, på nær hvedemelet. Hvedemelet kommer du i, lidt efter lidt til dejen er mættet. Det er bedre at bruge lidt for lidt, end lidt for meget.
Nu ælter du dejen grundigt og længe. Herefter skal dejen hæve under klæde, i minimum halvanden time, på køkkenbordet.
Imens forbereder du fyldet, som blot skal røres grundigt sammen – pånær feta og mozzarella. Feta smuldres og mozzarella bøffen skæres i mindre stykker
Drys mel på bordet. Del dejen i fire med en pizzaskære.
Hver del trækkes ud til en firkant. Fordel 1/4 af fyldet på hver dejstykke. Drys feta og mozzarella over stykkerne. Rul til en pølse på den lange led. Skær igennem med pizzaskære (på nær et par centimeter) og drej de to pølser om hinanden. Lad “mønstret” vende opad og træk det gerne lidt ud, så mønstret bliver tydeligere. Se billeder nedenfor.
Lad efterhæve en times tid.Bages cirka 15-20 minutter ved 225 grader (alm ovn).
Kan med fordel fryses. Når de skal bruges lader jeg dem tø på køkkenbordet og luner dem herefter igen.
Billeder af hvidløgflutes med ramsløgsmør
Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsflutes // Hvidløgsstjerne med ost // Møllehjul af ostebomber // Spinat sandwich brød // Rødbede boller // Italienske flutes //
Bager du dem fuld tid hvis de skal fryses. Eller kortere bagetid eller bages først efter optøning ?
Forfatter
Jeg bager dem fuld tid 🙂
Hvis de bliver frosset ned, vil du så sætte dem i ovnen og varme dem op i en 5-7 min??
Og kan man ikke sagtens lave dem om morgen, og så få dem til aften??
Eller vil du så varme dem igen, til aften??
Mvh Mette
Forfatter
De kan spises både lune og kolde.
Jeg lader dem tø på køkkenbordet og varmer dem i ovnen ☺️
Perfekt temperatur på vand så det bliver lige tilpas at bage med:
4 dele kold vand
1 del kogende vand fra elkedel
Mel med minimum 12% protein giver en bedre hævning 🙂
Forfatter
Tak for tip☺️
Kan disse laves med fuldkornsmel i stedet for hvedemel? 😀🙏🏼
Forfatter
Du kan altid mikse de mel, som du foretrækker I☺️ Jeg ville dog ikke udelukkende bruge fuldkornsmel ☺️
Hvis brødene fryses vil du så gøre det før eller efter bagning 🙂
Forfatter
Jeg gør det efter☺️ Lader dem tø på køkkenbordet og luner dem igen. De smager som nybagte☺️
De er SÅ GODE 😍😍 jeg puttede frisk estragon i fyldet – det smager altså bare godt. En anelse bearnaise feeling 😆
Forfatter
MMhh det lyder vildt lækkert 🙂
Jeg har lige bagt disse som jeg skal ha’ med til en vejfest. De dufter og ser så lækre ud. Men da de var bagt var der en masse smeltet smør på bagepladen. Er det mig, som har fejlet eller er det umuligt at undgå med den snoning, der laves??
Forfatter
Det kan ske, men hvis man snor stramt, så kan fyldet godt blive indenbords 🙂
Kan jeg lave dobbelt portion eller vil du anbefale at lave 2 portioner 😊
Forfatter
Jeg laver kun enkelt portion, fordi jeg ikke har en større gryde. Tror bestemt ikke, at der sker noget ved at lave dobbelt ☺️
Har bagt disse lækre flutes en del gange og nu vil jeg gerne bage dem til fryseren. Lader du dem blive helt kolde inden frysning eller hvordan?
God sommer 😎🌞
Forfatter
Jep jeg lader dem køle og smider dem så i fryseren ☺️
God sommer ☺️
De er et sikkert hit herhjemme… jeg river gerne noget parmasan oveni det andet ost, det der sidder udenpå brødet bliver lækkert sprødt.. og altså, man kan jo nærmest ikke få for meget ost…
Forfatter
Det lyder så lækkert – det må jeg prøve 🙂
Kan man lave disse udelukkende med fetaost, eller bliver konistensen “forkert”?
Forfatter
Det kan du sagtens prøve 🙂
Hvor lang tid giver du flutene i ovnen, efter de er tøet op, og ved hvilken temperatur varmer du dem op igen?
Forfatter
180 til de er varmet. Jeg har ikke taget tid, men mon ikke det er sådan en 6-7-8 minutter 🙂
Vi har en i selskabet, som ikke bryder sig om feta, vil brødet blive velsmagende og spændende uden ?
Forfatter
Ja da☺️ Hvad med salattern?
Nu har jeg faktisk bagt dem, MED feta 🙂 – så må vi se …
De ligger i fryseren og glæder sig til nytårsaften, – de så så lækre ud.
Godt Nytår 🙂
Helle
Forfatter
Håber de smagte! 🙂
Godt nytår
Har prøvet at bage dem, uh de er gode!! Men jeg måtte tilsætte MEGET mere mel – hvert fald 300 gram. Kan det passe dejen er meget klistret?
Forfatter
Hejsa Katja. Det synes jeg ikke umiddelbart, men målet på hvedemel er cirka og kvaliteten af mel kan svinge ☺️
Dejligt at du ku’ li’ dem 🙂
Hejsa.
Kan det godt røres på maskine, eller ødelægger det bare dejen?
Forfatter
Du kan sagtens bruge en røremaskine til dejen😀
Hvordan undgår du at ‘fyldet’ smelter ud af brødene under bagning? Vi kunne kun smage brød sidst vi fik dem
Forfatter
Hej Nanna☺️ Hmm det har jeg ikke oplevet. Måske er de ikke rullet stramt nok?
Wow det ser lækkert ud!
Forfatter
Det er det virkelig også 🙂
Ej hvor var de fantastisk gode! Tak!
Forfatter
Skønt at høre 🙂
Kan de fryses rå, tøes op og så bages?
Forfatter
Ja det kan du sagtens, hvis du foretrækker det 🙂
Lækre flutes.
Jeg har bagt dem flere gange nu, de sidste gange med hjemmelavet pesto istedet for smør og krydderurter, de er mega gode, smager af mere syntes jeg
Forfatter
Det lyder præcis som mine pestosnegle.. De er også vildt gode, men lidt noget andet end denne opskrift 🙂
Kan man kun brug rent hvedemel da jeg ikke have durrummel? 😬
Forfatter
Hejsa 🙂
Du kan altid udskifte mel – selvfølgelig med lidt anderledes resultatet 🙂
KH
Nanna
Hej jeg Sidder og kigger på opskrifter igennem dine hvidløgsflutes ser super lækker ud hvad kunne du anbefale i stedet for per Sille kan man bruge noget andet sidder og kigger på opskrifter igennem dine hvidløgsflutes ser super lækker ud hvad kunne du anbefale i stedet for Persille kan man bruge noget andet krydret måske
Forfatter
Hej,
F.eks. basilikum? Eller lige det du har lyst til 🙂
KH
Nanna
Kan de bages på bagestål?
Forfatter
Ja da 🙂
Mega lækker opskrift og nem at lave! Min mand synes det er de bedste hvidløgsbrød han nogensinde har smagt (det synes jeg også). 😉 I dag, laer jeg dem for 3.gang.
Forfatter
Det er jeg vildt glad for at høre 🙂
Super lækker opskrift, klart favorit hvidløgsbrød. 3 gang jeg laver det.
Forfatter
Skønt at høre 🙂
Jeg forsøger mig med hvidøgs flutes idag😊 udbenet en kylling krydderier ost og grøntsager bagt i fad
Forfatter
Det lyder så lækkert 🙂
Fantastiske brød! Jeg synes dog, de bliver en anelse kedelige efter at have været i fryseren.
Mon dejen kan koldhæves, hvis man nu gerne vil bage dem på dagen men ikke har så meget tid? Hvis ja, hvor meget gær ville du så bruge?
Forfatter
Sikke en skam – det oplever jeg ikke😊
Ja da – det kan du sagtens. Et stykke på størrelse med en ært ville jeg bruge😊
Du skriver, at man kan lade dejen koldhæve natten over og så bare dem dagen efter. I så fald, skal man så gøre dem helt klar til ovnen, med fyld og det hele, inden de koldhæves eller kan man først forme og tilføje fyld den dag hvor man vil bage dem?
Forfatter
Du kan gøre begge dele 🙂
Hvilken hvedemel og hvilken durum mel bruger du selv v
Forfatter
Jeg sværger ikke til bestemt brand, men køber gerne øko 🙂
Hej Nanna🥰
Jeg skal til at lave dine MEGA GODE hvidløgs fluets – Har lige gennemgået opskriften og.. HVOR LANG TID SKAL DEN ÆLTE PÅ MASKINE? Skal dejen slippe bunden eller?
Kh. Michelle 🤗
Forfatter
Du kan snildt lade den ælte 8-10 minutter 🙂
Jeg har brugt din opskrift mange, som i RIGTIG MANGE gange nu. Jeg skifter ofte indholdet ud til pikantost og Jalapeño eller artiskokcreme eller pesto både grøn og rød eller bare smør med estragon.
Og så bruger jeg den ost jeg har i forvejen….ofte er det grubeost og pamesan.
Og de er alle super lækre og vinder ros på et hvert bord.
Har altid nogen på frys.