Svamperisotto er intet mindre end en gudespise, i hvert fald i min optik. Heldigvis er risotto smadder let at lave selv. Det eneste du skal bruge er tid og tålmodighed, for du kan ikke forlade gryden i de cirka 25 minutter det tager at lave. Men det er nu også en billig pris at betale for en lækker ret fyldt med kantareller og ost 😉
Har du svært ved at opstøve risottoris kan du altså bruge grødris istedet – de er i øvrigt også en del billigere!
Kantarelsæsonen synger desværre på sidste vers, men heldigvis kan du erstatte med champagnioner, så bekymr dig ikke. Retten kan spises året rundt!
Vi er to voksne og tre børn herhjemme og efterhånden er jeg nød til at lave dobbeltportion, for at der er nok. Ungerne er så vilde med retten, at de simpelthen kører ned. Risotto er eller en meget mættende ret!
Opskrift på svamperisotto med kantareller
Cirka 4 portioner
To gode klatter smør til stegning
2 finthakkede skalotteløg
3 fed finthakket hvidløg
500 g kantareller (kan erstattes med andre svampe) hakket i passende størrelse
300 g risottoris (grødris kan også bruges)
2,5 dl hvidvin
Cirka 1 liter grøntsagsbouillon
50 gram rigtigt smør
100 gram friskrevet parmesan
Salt & peber
Eventuelt en håndfuld hakket bredbladetpersille på toppen og en god ost til at rive over
Kom smør i en dyb gryde og sæt varmen på middelvarme. Svits løg hvidløg og tilsæt herefter en tredjedel af svampene. Steg et par minutter. Skru en smule op og tilsæt risottorisene og lad dem svitse et lille minut.
Tilsæt hvidvin og rør ofte til den er opslugt af risene. Herrefter hældes bouillonen i lidt efter lidt, så den langsomt opsluges af risene. Rør hyppigt i retten. Forsæt indtil risene er kogt færdigt. De skal være møre, men stadig have bid. Altså pas på ikke at udkoge dem. Det tager cirka 16-18 minutter. Inden servering tilsættes smørret og parmasanen og du smager til med salt og peber. Rør godt rundt.
Imens risene simre steger du resten af kantarellerne i en stor klat smør.
Anret på tallerkner, pynt med bredbladet persille, ekstra revet ost og kantareller.