Parmesansnegle med mozzarella og parmesan! Jeg har begået endnu en genistreg, eller det synes jeg da i hvert fald selv. Opskriften her er nemlig helt på højden med verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella og feta. Ja du hørte rigtigt – den er god nok. Pestosnegle med mozzarella og parmesan er hamrende gode. Dejen er da også fuldstændig den sammen, men fyldet er udskiftet og på toppen skal der drysses parmesan. Det gør pestosneglene dejlig sprøde.
Vi spiser sneglene, som en snack, som tilbehør til aftensmaden, til tapas, ja faktisk til alt det, som vi kan slippe afsted med! Ungerne elsker dem og det med rette.
Opskrift på pestosnegle med mozzarella & parmesan
20 stk pestosnegle
25 gram gær
3 spsk olie
5 dl lunken vand
1 tsk honning
2 tsk salt
200 gram durummel
Cirka 500 gram hvedemel
Fyld
Grøn pesto
2 gode håndfulde basilikum
50 gram parmesan
60 gram pinjekerner
6 spsk. olie
4 fed hvidløg
1 mozzarella bøf á 125 gram skåret i små stykker
50 gram parmesan til drys ovenpå pestosneglene
Rør gæren ud i det lunkne vand. Pas på vandet ikke er for varmt – det kan dræbe gæren, således at dejen ikke hæver op.
Kom alle de resterende ingredienserne i, på nær hvedemeler. Det kommer du nemlig i, lidt efter lidt til dejen er mættet. Det er bedre at bruge lidt for lidt mel, end lidt for meget. For meget gør resultatet tørt.
Dejen skal æltes grundigt og længe. Lad herefter dejen hæve under klæde, i minimum halvanden time, på køkkenbordet.
Imens kan du forbereder fyldet. Den grønne pesto laves ved at komme alle ingredienserne i en minihakker og køre det til den rette konsistens. Hold lidt tilbage med olien og tilsæt eventuelt mere lidt efter lidt hvis nødvendigt.
Skær mozzarellabøffen i små stykker.
Drys mel på bordet og rul dejen ud i en firkant på 60×40 cm.
Fordel pesten udover dejenstykket og drys herefter mozzarellastykkerne over. Rul dejen sammen på den lange led.
Skær sneglene i cirka 3 centimeters bredde. Det giver cirka 2o pestosnegle. Kom dem på en bageplade med bagepapir og drys parmesan over. Det giver en lækker sprød top.
Lad efterhæve cirka 30 minutter.
Bages cirka 15-16 minutter ved 225 grader (alm ovn).
Kan med fordel fryses.
Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella og feta // Peinirli med oksekød // Adjaruli med et ton ost // Khachapuri – Georgiansk ostebrød //
Alle dine opskrifter ser simpelthen så lækre ud! Kan man bytte durummel ud med rugmel? 🙂
Forfatter
Tusind tak 🙂 Du kan altid skifte ud i melet – dog med andet resultat end den oprindelige opskrift.. Men eksperimenter endelig og lad mig endelig høre om de blev gode 🙂