Opskrift på verdens bedste hvidløgsknuder med mozzarella og feta

hvidløgsknuder mozzarella og feta opskrift

Jeg har for alvor genfundet bagelysten og det er simpelthen så dejligt. Med ferie og tøm hovedet en smule, blev der pludseligt plads til, at kreativiteten kunne kravle frem igen. Ikke at denne opskrift har krævet vanvittigt meget fra min side. Den er nemlig set på domænet før – blot i flutes form. Men jeg synes nu også at hvidløgsknuderne fortjener en plads. De er nøjagtig lige så lækre og måske nemmere rent portionsmæssigt. Vi tager blot dem op ad fryseren, som vi skal bruge.

Opskrift på hvidløgsknuder mozzarella og feta

20 hvidløgsknuder

25 gram gær

3 spsk olie

5 dl vand

1 tsk honning

2 tsk salt

200 gram durummel

Cirka 500 gram hvedemel

 

Fyld

150 gram blødt smør

3 fed hvidløg, presset

1 god håndfuld finthakket persille

1 mozzarella bøf á 125 gram skåret i små stykker

100 gram smuldret feta

 

Rør gæren ud i det lunkne vand. Pas på vandet ikke er for varmt. Det kan dræbe gæren og så får du ikke et luftigt og lækkert resultat, da dejen ikke hæver.

Kom de resterende ingredienserne i – undtagen hvedemel. Hvedemelet gemmer du tilsidst og kommer i, lidt efter lidt til dejen er mættet. Det er bedre at bruge lidt for lidt, end lidt for meget.

Ælt dejen grundigt og længe. Herefter skal dejen hæve under klæde, i minimum halvanden time, på køkkenbordet. Gerne længere.

Imens forbereder du fyldet, som blot skal røres grundigt sammen undtaget feta og mozzarella. Feta smuldres og mozzarella bøffen skæres i mindre stykker

Drys mel på bordet. Og rul dejen ud. Cirka 55x35cm.

Fordel fyldet på hele firkanten. Først hvidløgssmørret og herefter drysses osten udover.

>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<

hvidløgsknuder mozzarella og feta opskrifthvidløgsknuder mozzarella og feta opskrift

Marker midten på dejen og fold dejen på den lange led. Herefter skærer du cirka 20 strimler ud. Tag et stykke, snor det om sig selv, rul et par gange om to fingre og hiv enden op. Er du i tvivl, så googl blot kanelsnurrer på youtube – der findes rigtig mange fine videoer og fremgangsmåden er fuldstændig den samme.

hvidløgsknuder mozzarella og feta opskrift

Lad efterhæve i cirka 20 minutter.

Bages i cirka 20 minutter ved 200 grader (alm ovn).

Kan med fordel fryses.

hvidløgsknuder mozzarella og feta opskrift

Find også opskrift på // Spinatboller med hytteost og skinke // Squashboller // Grove pølsehorn // Tusindben af spinatboller // Møllehjul af ostebomber //

Follow:
Share:

6 Comments

  1. Melle
    29. april 2019 / 2:10 am

    Kan man lang tids have dem? Evt lave dejen om aftenen og bage det dagen efter?

  2. Birgit
    4. maj 2019 / 10:33 pm

    Meget spændende blog, men kan det passe der ingen billeder er ved opskrifterne, men kun i oversigten

  3. Mie-Pil
    16. maj 2020 / 8:39 pm

    Hej 😊
    Kan det passe de ikke skal pensles?

    • 17. maj 2020 / 8:07 am

      Hejsa Mie-Pil,

      Jeg pensler ikke, men det kan man sagtens gøre 🙂

      KH
      Nanna

Leave a Reply


Looking for Something?