Opskriften på de lækreste luftige og krydrede juleboller finder du her. Har du et favorit krydderi, så skift endelig ud efter behag. Træk krydderier og chokolade fra og du har den perfekte basis opskrift på boller.
Men gør nu også dig selv en tjeneste og prøv julebollerne her. De smager ganske enkelt fremragende.
Opskrift på juleboller
16 styk
25 gram gær
4 dl kærnemælk
50 gram smeltet smør
2 æg
1 tsk salt
2 tsk sirup
3 tsk stødt kardemomme
Saften/skallen fra en halv øko appelsin
100 gram hakket chokolade
Cirka 12 dl hvedemel
Pensling: 1/2 æg
Pynt
Perlesukker og hakket hasselnød
Start med at røre gæren ud i det lune kærnemælk. Tilsæt æg, salt, sirup, kardemomme, appelsinsaft/skal, smør og chokoladestykker. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men hellere for lidt end for meget mel.
Lad dejen hæve en god times tid på køkkenbordet. har du god tid, så brug mindre gær og lad dejen hæve længere. Det gør noget godt for dit bagværk!
Del nu dejen i 16 stykker og rul til juleboller. Sæt tæt på en bradepande, således at de vokser sammen, når de hæver.
Nedenstående kan undlades, og bollerne kan blot efterhæve 20 minutter på køkkenbordet, men metoden giver ekstra luftige boller.
Sæt bradepanden på øverste rille i oven. Kom et ildfastfad i bunden af ovnen og hæld et par liter kogende vand i fadet. Luk ovnen og lad julebollerne hæve i dampen i 15-20 minutter. Tag herefter fadet med vandet og bagepladen med juleboller ud og tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn). Pensl med æg. Drys med perlesukker og hakket hasselnødder.
Når ovnen er varm skal julebollerne bages i cirka 20 minutter til de er gyldne. (Vandet skal ikke bage med).
Nydes lune med tandsmør eller en god ost.
Find også opskrift på // Hjemmelavede æbleskiver // Hjemmelavede skumfiduser // Kanelstjerne //
Hvor meget rørsukker kommer du i dejen? Det står ikke i ingredienslisten, men du nævner at rørsukker skal i dejen i fremgangsmåden 🙂
Forfatter
Der skulle selvfølgelig ha’ stået sirup. Det er rettet nu 🙂