Ingen julegaver i år

Fredagskagen: Opskrift på kanelstjerne

Kanelsnegle stjerne opskrift

Så er det allerede fredag og tid til endnu en fredagskage. Ikke, at jeg brokker mig over hverken weekend eller kage 😉

Kanelstjernen her, har jeg været i gemmeren og fundet frem. Hvorfor jeg ikke har fået delt den tidligere aner jeg simpelthen ikke. Den er jo både meget dekorativ og lækker at spise. Jeg bruger nøjagtig den samme opskrift, som når jeg laver kanelsnegle – jeg tilføjer blot lidt ekstra fyld.

Opskrift på kanelstjerne

Kanelstjerne dej

25 gram gær

1 dl lunken mælk

50 gram blødt smør

1 spsk rørsukker

1 tsk kardemomme

1/4 tsk salt

2 æg

Ca 6 dl hvedemel

1 æg til pensling

Remonce

150 gram blødt smør

3 dl rørsukker (evt. farin)

2 spsk kanel

 

Rør gæren ud i det lunkne mælk. Mælken må ikke må være for varm, da den så kan tage livet af gæren. Tilsæt resten af ingredienserne, tilsidst hvedemelet, som du tilsætter lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Del dejen i fire stykker, form til kugler og lad dem hæve i en god times tid.

Imens kan du bikse remoncen sammen.

Smør, kanel og sukker røres godt sammen. Det er lettest, når smøren er ret blød.

Rul dejkuglerne ud til cirkler med en kagerulle, så de alle har samme størrelse (cirka 20-25 cm i diameter). Fordel kanelremoncen på tre af dejstykkerne. Remoncen skal nå helt ud til kanten. Læg herefter dejcirklerne i lag. Den øverste skal være den uden remonce. Det vil sige dej, remonce, dej, remonce, dej, remonce og tilsidst dej.

Tag et lille drikkeglas og sæt det i midten af cirklen. Du skal skære, så der er 16 stykker dej. Jeg synes det er lettest, at starte med at skære 4 gange (se billede nedenfor).


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM & PINTEREST


kanelstjerne opskrift

Herefter deler jeg hver af de 4 stykker i 4. Vupti 16 stykker

kanelstjerne opskrift

Roter hvert andet stykke dej mod højre tre gange og hvert andet mod venstre tre gange. Fold den nederste del af hvert stykke dej til en spids, således, at du kan samle stykkerne to og to.

Lad kanelstjernen hæve i en times tid.

Pensl med pisket æg og bag ved 200 grader (alm ovn) i cirka 20-25 minutter til den er gylden.

kanelstjerne opskrift

Find også opskrift på // Juletræ af butterdej // Hjemmelavet gløgg // Risengrødsboller // Toffifee cheesecake // Toblerone cheesecake // Ris a la mande kage //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingen julegaver i år