Hjemmelavede skumfiduser – let opskrift

Hjemmelavede skumfiduser opskrift Hjemmelavede skumfiduser opskrift
Den anden dag så jeg et opslag med hjemmelavede skumfiduser på Facebook. Det undrede mig omgående, at jeg aldrig havde tænkt på at prøve og lave dem. Jeg mener skumfiduser, og så hjemmelavede. Det kan da kun blive et hit. Desværre kunne jeg ikke finde opslaget igen, da jeg ville i gang, men efter en hurtigt google søgning med inspiration fra diverse opskrifter, så fandt jeg min egen variant af hjemmelavede skumfiduser, som jeg selvfølgelig deler med jer.

Det skønne er at man kan tilsætte lige den smag eller farve man ønsker. Man kan f.eks. dele skumfidus og lave forskellige smag. Det ku’ være lakridssmag, hindbær eller blot almindelig vanilje. For farve kan man tilsætte en lille smule pastafarve.

Opskrift på hjemmelavede skumfiduser

2 dl vand
400 gram rørsukker
Kornene fra en vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
10 blade husblas
Formelis til at drysse

Eventuelt smagsgivere og pastafarve

 

Kom vand, sukker og vaniljekorn i en gryde og kog det i cirka 20 minutter.

Imens kan du gøre et fad klar til skumfidusmassen. Der skal bagepapir i og drysses flormelis over. Brug en si til flormelissen. Det er vigtigt at bunden dækkes helt, da skumfiduserne ellers klistre fast. Det er voldsomt klistret!!

Hjemmelavede skumfiduser opskrift

Husk også at lægge husblassen i blød i koldt vand.

Når sukkermassen har kogt 20 minutter hælder du den i en skål, vrider vandet af husblassen og tilsætter en efter en og rører til de er opløst.  Pisk herefter indtil massen bliver hvid og helt sej. Det skal være svært for piskeren at køre rundt. Det tager cirka 10-12 minutter på høj fart. Hvis du ønsker flere smagsvarianter og farver, så deler du nu skumfidusmassen.

Hæld herefter skumfidusmassen i fadet og drys toppen med flormelis (med si).

Hjemmelavede skumfiduser opskriftHjemmelavede skumfiduser opskrift

Lad det køle af. Jeg lader det cirka stå i en times tid før det var helt størknet.

Nu skal skumfiduserne klippes i passende størrelser. Jeg bruger en saks. Vend skumfiduserne i flormelis, så de ikke klistre sammen.

Opbevares i lukket beholder.

 

Find også opskrift på // hjemmelavede berlinere med vaniljecreme // Norske klejner // brændte mandler // hjemmelavet gløgg // Ris a la mande cheesecake // jule cheesecake //

 

Follow:
Share:

27 Comments

  1. Susanne
    20. december 2015 / 3:59 pm

    Er det bare mig der ikke kan få øje på hvad man gør med husblassen?

    • Nanna
      Forfatter
      20. december 2015 / 4:08 pm

      Det står i teksten ☺️☺️

  2. Emma
    20. december 2015 / 4:34 pm

    Der står ikke hvad man skal gøre med husblassen inden man vrider det op, gør der?
    Ellers mums! Det skal jeg helt sikkert prøve, når juleræset er slut ☺

    • Nanna
      Forfatter
      20. december 2015 / 4:36 pm

      Det skal i koldt vand

  3. Susan
    20. december 2015 / 6:34 pm

    Mangler der ikke æggehvider i opskriften?

    • Nanna
      Forfatter
      20. december 2015 / 6:57 pm

      Nej det bruger jeg ikke ☺️ Har heller ikke prøvet med æggehvider ☺️

  4. Pia
    21. december 2015 / 12:13 pm

    Mit første forsøg brændte sukkeret på inden de 20 min var gået. Hvad gør jeg forkert

    • Nanna
      Forfatter
      21. december 2015 / 12:56 pm

      Skru lidt ned for varmen ☺️

  5. Louise
    6. januar 2016 / 9:44 pm

    Hej. Super blog du har. Mine blev meget bløde i det. Har jeg pisket for lidt ?

    • Nanna
      Forfatter
      7. januar 2016 / 10:32 am

      Hmm godt spørgsmål.. Har du ventet på de er stivnet helt? Man skal piske til det er så klistet, at man næsten ikke kan piske mere.

  6. Birger
    8. november 2016 / 8:21 pm

    Hej
    Kan nogen herinde skrive hvad jeg skal gøre for at mine skumfidus ikke klistrer sammen efter at de er skåret ud og kommet i dåse, en helt tæt dåse.

    • Kathrine
      3. december 2021 / 5:03 pm

      Ser lækkert ud😍 Skal det køle af på køl?

  7. Birgitte
    17. december 2016 / 1:42 pm

    Pisker du i hånden eller med maskine (evt røremaskine?)

  8. Pia Moos
    18. december 2016 / 2:50 pm

    Hej. Jeg har lige forsøgt mig med opskriften. Når de er færdige og i lufttæt container, skal de så opbevares på køl eller hvorledes?

  9. Julie
    3. februar 2017 / 10:26 am

    Kan man bruge alm. sukker?

  10. Elma
    27. november 2020 / 4:39 pm

    Hvad mener du med “det brændte fad”?

    • 27. november 2020 / 5:12 pm

      Jeg forstod ikke opskrift og velbekomme i snack af sukker og hus blas

      • 27. november 2020 / 6:18 pm

        Jeg vil gerne hjælpe, hvis du vil dele hvad du ikke forstår 🙂

    • 27. november 2020 / 6:16 pm

      Blot en vrøvle sætning. Der skulle bare stå fad 🙂

  11. Mie-Pil
    27. november 2020 / 11:53 pm

    Hvordan ville du give den hindbærsmag eller jordbær for den sags skyld 😊

  12. Catrine
    4. november 2022 / 1:55 pm

    De må prøves. Har du prøvet med lakrids? Skal man mon bruge pulver eller essens?

Leave a Reply


Looking for Something?