Hjemmelavede skumfiduser – let opskrift – Nanna Pretzmann
Brunkager - til børn (kan rulles ud)

Hjemmelavede skumfiduser – let opskrift

Hjemmelavede skumfiduser opskrift Hjemmelavede skumfiduser opskrift
Den anden dag så jeg et opslag med hjemmelavede skumfiduser på Facebook. Det undrede mig omgående, at jeg aldrig havde tænkt på at prøve og lave dem. Jeg mener skumfiduser, og så hjemmelavede. Det kan da kun blive et hit. Desværre kunne jeg ikke finde opslaget igen, da jeg ville i gang, men efter en hurtigt google søgning med inspiration fra diverse opskrifter, så fandt jeg min egen variant af hjemmelavede skumfiduser, som jeg selvfølgelig deler med jer.

Det skønne er at man kan tilsætte lige den smag eller farve man ønsker. Man kan f.eks. dele skumfidus og lave forskellige smag. Det ku’ være lakridssmag, hindbær eller blot almindelig vanilje. For farve kan man tilsætte en lille smule pastafarve.

Opskrift på hjemmelavede skumfiduser

2 dl vand
400 gram rørsukker
Kornene fra en vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
10 blade husblas
Formelis til at drysse

Eventuelt smagsgivere og pastafarve

 

Kom vand, sukker og vaniljekorn i en gryde og kog det i cirka 20 minutter.

Imens kan du gøre et fad klar til skumfidusmassen. Der skal bagepapir i og drysses flormelis over. Brug en si til flormelissen. Det er vigtigt at bunden dækkes helt, da skumfiduserne ellers klistre fast. Det er voldsomt klistret!!

Hjemmelavede skumfiduser opskrift

Husk også at lægge husblassen i blød i koldt vand.

Når sukkermassen har kogt 20 minutter hælder du den i en skål, vrider vandet af husblassen og tilsætter en efter en og rører til de er opløst.  Pisk herefter indtil massen bliver hvid og helt sej. Det skal være svært for piskeren at køre rundt. Det tager cirka 10-12 minutter på høj fart. Hvis du ønsker flere smagsvarianter og farver, så deler du nu skumfidusmassen.

Hæld herefter skumfidusmassen i fadet og drys toppen med flormelis (med si).

Hjemmelavede skumfiduser opskriftHjemmelavede skumfiduser opskrift

Lad det køle af. Jeg lader det cirka stå i en times tid før det var helt størknet.

Nu skal skumfiduserne klippes i passende størrelser. Jeg bruger en saks. Vend skumfiduserne i flormelis, så de ikke klistre sammen.

Opbevares i lukket beholder.

 

Find også opskrift på // hjemmelavede berlinere med vaniljecreme // Norske klejner // brændte mandler // hjemmelavet gløgg // Ris a la mande cheesecake // jule cheesecake //

 

24 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brunkager - til børn (kan rulles ud)