Sandwichboller med ærter

Sandwichboller med ærter

Sandwichboller med ærterSandwichboller med ærterSå har vi endnu engang været i køkkenet. Anledningen var mine ældste pigers fødselsdag og deres fødseldagsfest. Vi havde nemlig inviteret på brunch og jeg var i humør til at bage noget nyt. Det er første gang, at jeg har bagt med ærter, men bestemt ikke sidste gang!

Opskrift på sandwichboller med ærter

14-16 stk sandwichboller

25 g gær
5 dl lunken vand

3 dl ærter
2 tsk salt
50 g smeltet smør (jeg bruger vegan block fra Naturli’)
1/2 dl lys sirup
Cirka 12 dl sigtemel 

 


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Start med, at opløse gæren i det halve af det lunkne vand. Vær opmærksom på, at vandet ikke bliver for varmt. Det kan nemlig tage livet af gærcellerne. Kom resten af vandet i en minihakker/blender med ærterne og kør til det har en jævn konsistens. Tilsæt ærtevandet, det (afkølede!) smeltede smør, sirup og salt. Til slut tilsætter du sigtemelet lidt efter lidt. Når du læser opskriften skal du være opmærksom på, at jeg altid skriver cirka foran mængden af mel. Det skyldes, at det er vigtigere at mærke på din dej, end at se på vægtangivelsen. Dejen må gerne være klistret. Ælt godt igennem på røremaskinen, eller på et bord med lidt mel.
Nu skal dejen blot hæve under et klæde. Lad den hæve til cirka tre-dobbelt størrelse. Det tager, som regel, 1-2 timer. Igen er det vigtigere, at kigge på dejen og ikke uret. Sådan får du det bedste resultat.
Kom lidt mel på dit køkkenbord og vip herefter forsigtigt dejen ud. Dejen vil igen være klistret, men drys lidt mel over den inden du forsigtigt ruller den ud. Tag en kop med en diameter på cirka 9 cm og tryk 14-16 boller ud.

Sandwichboller med ærter

Kom dem på en plade med bagepapir. Lad dem fordoble sin højde – det tager cirka en god halv time.

Så er det tid til, at lave huller i sandwichbollerne. Jeg bruger en pigrulle, men en gaffel kan også gøre det. Jeg ruller blot henover hver bolle.

Sandwichboller med ærter

Tænd ovnen på 225 grader og bag i cirka 12 minutter til godt gyldne.

OBS – kan sagtens fryses.

Find også opskrift på // Grove Spinatboller med chiafrø // Hveder (uden mælk) // Jordbærkage // Kardemommesnurre //

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?