Grove madpakkeboller med spinat og chiafrø – Nanna Pretzmann
Chokoladeboller ala Slotsbageren

Grove madpakkeboller med spinat og chiafrø

Grove madpakkeboller med spinat og chiafrø

En af ungernes favorit pålæg er 3-Stjernet kødpølse og det har det vist nærmest altid været. Jeg selv er svært begejstret for jægerpølse og kartoffelspegepølse. Så derfor fangede det selvfølgelig straks min opmærksomhed, at der er kommet en helt ny pålægsserie fra 3-Stjernet i køledisken. Den hedder +GRØNT og kort fortalt, så er det kyllingepålæg med mere end 30 % grøntsager. Der er to varianter, en med rød peber og en med blomkål. Begge indeholder også edamamebønner.

Pigerne spiser pålægget med velbehag og siger, at det smager dejligt. Blomkål og peberfrugt er i forvejen nogle af de grøntsager, som de er meget begejstrede for og som vi derfor ofte spiser.

Hos os har vi bevidst reduceret vores kødforbrug en hel del og det tænker jeg at vi langt fra er ene om? 3-Stjernet pålægget føles derfor som endnu et skridt på vejen og en naturlig tilføjelse til hverdagslivet i en børnefamilie, som det giver mening at dele med dig. Måske er det også noget du har lyst til at prøve? Det er jo en reduktion, som nærmest ikke bemærkes, men alligevel har betydning.

Den anden dag serverede vi +GRØNT pålægget til frokost for en flok af ungernes legekammerater (jeg skulle lige lure reaktionen inden jeg tippede dig) og det lod ikke engang til at nogle af dem bemærkede, at det var grønnere pålæg end vanligt. Pålægget blev serveret med grove boller, som også indeholdt grønt. Så jeg synes egentlig matchet af boller og 3-Stjernet Grønt+ kan serveres med god samvittighed – både til frokost og i madpakkerne.

Grove madpakkeboller med spinat og chiafrø

De grove boller var i øvrigt en grovere variant af mine spinatboller. Spinatbollerne har de seneste år været en af mine mest populære opskrifter og jeg har længe tænkt på, at lave dem i en grovere udgave. Men selvfølgelig uden at give afkald på luftigheden og det faktum, at de ikke tørre ud med det samme, som det desværre ofte er tilfældet for grovere boller. Og nu har jeg simpelthen fundet nøglen. Bollerne er vanvittigt mættende, luftige, saftige og dermed perfekte til frokost eller madpakkerne. Og du skal selvfølgelig ikke snydes for en opskrift! Prøv dem endelig med den nye 3-Stjernet pålæg. Det er et super match!

Opskrift på grove madpakkeboller med spinat og chiafrø

16 store boller

3 spsk chiafrø (og 1 1/2 dl vand)

25 gram gær

2 dl vand

4 dl kærnemælk (eller blot noget syrnet som f.eks. yoghurt)

2 æg

3 spsk olie

1 tsk salt

2 tsk honning

200 gram frisk spinat (den erstattes af frossent)

4 dl fuldkornshvedemel

2 dl havregryn

Cirka 12 dl hvedemel

Pensl med vand

Havregryn til drys

 

Start med at komme de 3 spsk chiafrø i halvanden dl vand. Her skal de stå i cirka femten minutter og suge vandet til sig.

Blend spinat sammen med en smule af vandet eller kærnemælken. Jeg bruger min minihakker, men en blender eller stavblender kan også bruges. Resten af vandet/kærmemælken kommes i en skål og gæren opløses heri. Herefter tilsættes æg, olie, salt og honning. Miks godt sammen. Tilsæt chiafrø, havregryn og fuldkornsmelet. Tilsæt herefter hvedemelet lidt efter lidt.

Spinaten gør dejen våd at arbejde med, men bollerne bliver tørre, hvis man putter alt for meget mel i. Så lad den forblive klistret og brug blot lidt mel på hænderne, når bollerne senere skal formes.

Lad dejen hæve i minimum en time.

Form herefter 16 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys med havregryn.

Lad efterhæve i en halv time.

Bages ved 200 grader varmluft i cirka 12 minutter.

Kan sagtens fryses og løbende tages op til madpakkerne.

Grove madpakkeboller med spinat og chiafrø

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladeboller ala Slotsbageren