Drivhuset bugnede med chili og vi vidste ærlig talt ikke helt hvad vi skulle stille op med dem. Det er kun Dan, som er chili fan og i fryseren har vi allerede rigeligt til, at han kan tage op og rive dem i maden eller lave chiliolie.
Men pludselig slog det mig, at vi ku’ lave vores egne chiliflager. Det aner jeg simpelthen ikke hvorfor vi ikke tidligere har gjort. Det er super let og ifølge Dan meget velsmagende.
Hjemmelavede tørrede chiliflager
250 gram hele chilier
1 tsk havsalt
1 tsk rørsukker
Start ovnen på 70 grader (varmluft).
Kom chilierne samt salt og sukker i blenderen. Blend godt.
Tag en bradepande med bagepapir og hæld massen derpå. Fordel den jævnt over bagepladen og kom bagepladen i ovnen.
Nu skal chilien tørre i cirka 5-6 timer. Rør og vend rundt i chilien et par gange undervejs.
Når chilien er helt tør slukkes oven og chilien køles helt af.
Giv en tur i blenderen og kom i lufttæt beholder.