Fudge med hvid chokolade

Fudge med hvid chokolade

Uhm fudge med hvid chokolade ikk’ Det er en slags karamel, men langt mere cremet og blød i konsistensen. Vi har lavet fugde med hvid chokolade i denne omgang, men det kan snildt udskiftes med mørk- eller mælkechokolade. Ligesom du også kan bruge lakridspulver eller noget helt andet i stedet for vaniljesukker.

Hvis du har lyst til at teste endnu en opskrift, så kan jeg klart anbefale hjemmelavede flødekarameller. De er lette at lave og smager sensationelt.

Opskrift på fudge med hvid chokolade

2 dl fløde
2 dl rørsukker
1 1/2 dl lys sirup
1 1/2 tsk flagesalt
1 tsk vaniljesukker
75 gram smør
150 gram hvid chokolade

 

Kom fløde, sukker, sirup, vaniljesukker, flagesalt i en gryde. Miks og kog op ved middel temperatur til karamellen når 124 grader. Har du ikke et termometer kan du mærke (og se) hvornår karamellen tykner i gryden. Det tager cirka en halv time. Undervejs bruser det godt ud, så brug en gryde med lidt højde.
Tag karamellen af varmen. Tilsæt hvid chokolade og smør. Miks godt og hæld så i en form beklædt med bagepapir. Jeg bruger gerne en med målene 18×26 cm.
Kom på køl et par timer inden du bruger en skarp (og kold) kniv til at skære ud i mindre firkanter.


FØLG MED PÅ INSTAGRAM


Fudge med hvid chokolade

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?