Okay, venner hjemmelavet Nutella er altså intet mindre end et must-try. Det smager simpelthen bare fantastisk! Og vil da også gøre sig enormt godt, som en værtindegave.
Men før du springer på opskriften må jeg hellere skynde mig, at skrive, at det ikke smager synderligt meget af Nutella, som vi kender det. Det smager nærmere af en gourmet variant fra en delikatesseshop. Og det er bestemt ikke en dårlig ting. Smagen af både ristede nødder og chokolade er intens og lidt af en oplevelse for slagsløgene. Ja jeg vil vove at påstå, at det er bedre.
Opskrift på hjemmelavet Nutella
1 glas
300 gram hasselnødder
150 gram flormelis
2 spsk kakao
2 tsk vaniljesukker
100 gram mørk smeltet chokolade
Rist hasselnødderne ved 180 grader i cirka 8 minutter. Kom dem i et viskestykke og gnub skallen af.
Kom herefter hasselnødderne i en foodprocessor/blender og blend indtil det er en cremet konsistens. I min foodprocessor tager det cirka 5 minutter.
Tilsæt flormelis, kakao og vaniljesukker. Blend glat. Smelt chokoladen, tilsæt og blend igen.
Voila.
Find også opskrift på // Pasta med avokado // Bagt avokado med rejer // Chiagrød // Smoothie bowl //