I et par år efterhånden har vi lavet butterdejs juletræ med fyld af en oste- og spinatcreme. Det er et kæmpe hit. Men nu har vi lavet en dessert udgave af selv samme juletræ. Det er nemlig fyldt med Nutella og smager så skønt.
Opskrift på juletræ af butterdej
1 rulle butterdej (jeg brugte den færdiglavede, man køber i rulle) (den fra Lidl er mælkefri/vegansk)
3 spsk hjemmelavet Nutella
Rul butterdejen ud. Skær en trekant ud på den lange led. De to stykker, som er i overskud samles til endnu en trekant. Lad den du selv samler være nederst. Fordel Nutellaen udover.
FIND MIG OGSÅ PÅ PINTEREST & INSTAGRAM
Tag den anden trekant og kom den ovenpå. Saml dejen lidt i kanterne, så fyldet ikke flyder ud. Så skal der skæres grene på juletræet. Jeg bruger en pizzaskære. Det er super let. Og laver grenene på en par centimeters tykkelse. Toppen lader jeg være uberørt. Se nedenfor.
Når grenene på juletræet er skåret drejer jeg grenene, om sig selv, et par gange eller tre – afhængig af længden på dem.
Bages ved 200 grader i cirka 15-20 minutter – indtil gylden brun.