GRÆSK PEINIRLI – OPSKRIFT PÅ PIZZABÅDE MED OKSEKØD

GRÆSK PEINIRLI – OPSKRIFT PÅ PIZZABÅDE MED OKSEKØD

I var heldigvis ligeså begejstret for min græske Peinirli opskrift, som jeg selv var. Siden da har jeg gået og tænkt på en græsk peinirli udgave med kød. Jeg kan snildt undvære kød og blot spise dem med ost, men manden min vil meget gerne have kød, ligesom flere af jer har efterspurgt, så her kommer en lækker version af peinirli med oksekødsfyld. Kan spises både lun og kold og er perfekt til madpakkerne. Eventuelt skær i mindre strimler til madpakken. Kan i øvrigt sagtens fryses!

Opskrift på græsk peinirli med oksekødsfyld

5 stk

25 gram gær

3 1/2 dl lunken vand

3 spsk olie

2 tsk salt

4 dl durum mel

Cirka 6 dl hvedemel

Olivenolie til at pensle

 

Fyld

250 gram oksekød

1 lille løg

2 fed hvidløg

125 gram revet mozzarella

50 gram feta

Krydderier (jeg bruger f.eks. salt, peber, oregano og paprika)

MODTAG MIT NYHEDSBREV – TILMELD DIG HER OG FÅ OPSKRIFTER DIREKTE I INDBAKKEN

Start med at komme gæren i det lunkne vand. Vær sikker på, at vandet kun er lunken, er det for varmt kan det dræbe gæren. Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær hvedemelet. Det gemmer du til sidst og tilsætter lidt efter lidt, indtil dejen er mættet. Hellere lidt for lidt mel end for meget. Det giver tørt brød.

Lad dejen hæve, under klæde, ved stuetemperatur i minimum halvanden time.

Imens laves oksefyldet. Løg og hvidløg skal hakkes fint. Varm en smule olie i en gryde. Kom løg og hvidløg i og steg til de er blanke. Tilsæt oksekød. Smag til med krydderier.

Tænd ovnen på 250 grader (alm ovn).

Del dejen i 5 boller. Rul bollerne ovalt ud. Cirka 25×15 cm på det længste og bredeste stede. Rul kanten ind mod midten. Enderne snor du, ganske lidt, blot for at sikre, at dejen ikke går op under bagning (kig billederne for at se hvordan). Pensl med en smule olivenolie – bare ganske lidt.

Kom på bageplade med bagepapir. Fordel fyldet i peinirlierne. Start med revet mozzarella og feta. Kom herefter oksekødet ovenpå.

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM

GRÆSK PEINIRLI – OPSKRIFT PÅ PIZZABÅDE MED OKSEKØD
Sættes i ovnen og bages i cirka 10-12 minutter til gyldne.
GRÆSK PEINIRLI – OPSKRIFT PÅ PIZZABÅDE MED OKSEKØD

Find også opskrift på // Khachapuri – georgiansk ostebrød // Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella og feta // One pot pasta på 10 minutter // Møllehjul med fyld af mozzarella pesto // Pestoboller // Spinatboller // Burgerboller med rødbede //

 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?