Rodfrugt fritter

Rodfrugt fritter opskriftRodfrugt fritter opskrift
Dejlige bløde indeni og sprøde udenpå.

Opskrift på sprøde rodfrugter med blød midte

– 2 kg rodfrugter (f.eks. kartofler, rødbede, pastinak, persillerod og gulerod)
– 1 tsk bagepulver
– Olivenolie

Pesto

– 1 god håndfuld basilikum
– 25 gram parmesan (Simply V for mælkefri)
– 30 gram pinjekerner
– 3 spsk olivenolie
– 2 fed hvidløg

Jeg skærer kartofler og rodfrugter ud – i cirka samme størrelse. Koger dem bløde i cirka 8-10min med en tsk bagepulver i vandet. Det trækker stivelsen ud af kartoflerne og hjælper derfor med, at gøre kartofler sprøde. Hæld vandet fra i en si, ryst grundigt (giv gerne lidt tæsk, så kartofler og rodfrugter bliver fnulrede – det hjælper til sprødhed) og kom så det hele på en bageplade. Fordel olie ud over.
Og så i ovnen på 220 i cirka en halv time. Vendes et par gange undervejs.

Pestoen blendes sammen. Tilsæt mere olie, hvis den bliver for tyk.

Efter den halve times vendes pestoen over kartoflerne og de sættes i ovnene i en halv time igen.
De er færdige, når de er mørke og sprøde udenpå.

 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?