Opskriften her ragede jeg til mig under vores sidste tur til Thailand. Hvor jeg også fik vist, hvor let det egentligt er, at lave sine egne. Og så smager hjemmelavet jo bare bedre end de købt. Jeg anbefaler, at lave en stor portion, når man alligevel er i gang. Man kan altid smide dem i fryseren.
Opskrift på forårsruller med grøntsager
8 stk (små)
100 gram tilberedte glasnudler (overhælde de tørrede glasnudler med kogende vand, for derefter at lade dem trække i 4-5 minutter indtil de er møre)
80 gram spidskål, hakket fint
50 gram bønnespirer
50 gram gulerødder, hakket fint
3 fed hvidløg
1/4 tsk peberkorn
3 spsk olie
8 stk små forårsrullepapir
En smule hvedemel og vand til lim
Smagsgivere:
1 spsk fiskesauce
1 spsk soyasauce
1 tsk rørsukker
Start med, at komme hvidløgs fedene og peberkornene i en morter og bank det til en pasta. Sæt til side.
Kom olien i en wok og varm den. Tilsæt pastaen af hvidløg og peberkorn. Steg indtil det dufter, tilsæt så spidskål, bønnespire og gulerødder og miks godt.
Tilsæt glasnudlerne og smagsgiverne og lad det stege i et minuts tid ved høj varme.
Miks en smule vand og hvedemel. Det skal bruges til, at lime forårsrullerne sammen.
Tag et stykke forårsrullepapir foran dig. Tag 1/8 del af fyldet og kom på tæt på hjørnet. Fold over fyldet og træk fyldet en smule tilbage. Rul, tag enderne over midten, så du nu har en konvolut. Fordel “lim” inden du ruller forårsrullen helt sammen. Gentag. Se eventuelt videoen nedenfor, for visuel guidning.
Hæld olie i en wok, så bunden er godt dækket og varm godt op. Kom forårsrullerne i og bag til de er gyldne.