Knäck – svensk karamel

Knäck opskrift

Knäck, husker jeg helt tydeligt fra min barndom. Min mormor er fra Sverige og da hun rejste til Danmark, med min morfar, fulgte traditionen om svensk juleskinke og knäck med hende herover.
Knäck er svensk karamel med mandler og det smager bare skønt og er klart en anbefaling værdig!

Hvis du er på udkig efter opskriften på flødekaramel, så er den altså også at finde her på nannapretmann.dk.

Opskrift på svensk knäck

2 dl fløde
2 dl sukker
2 dl lys sirup
2 spsk smør
1 god håndfuld smuttede & hakkede mandler
Cirka 30-35 små forme

 

Kom fløde, sukker og sirup i en gryde. Lad koge op ved middelvarme og rør fra tid til anden. Lad massen koge til den når en temperatur på cirka 125 grader. Det tager cirka 1/2 times tid. Hvis du ikke har et termometer vil du ku’ mærke at karamellen tykner.
Ønsker du en mere blød karamel variant kan du stoppe ved en lavere temperatur. Ønsker du en konsistens ala bolsjer kan du koge længere.
Tag gryden ad varmen og tilsæt smør. Rør sammen. Hæld i forme og drys mandel på toppen. Lad knäcken sættes sig.
Opbevares på køl i en lufttæt beholder.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Knäck opskrift

 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?