Fudge

fudge opskriftFudge! I denne omgang uden hvid chokolade og på kondenseret mælk. I min optik den bedste vi nogensinde har lavet og det siger ikke så lidt. Især den del, hvor jeg kom knust slikstok på tog kegler. Det sprøde mon det bløde fugde fungerede så godt.

Du kan tilsætte smag præcis, som du ønsker. F.eks. ku’ lakridspulver nok være ret lækker.

Jeg kan også anbefale dig at prøve min opskrift på flødekarameller. Den er djævelsk god.

Opskrift på fudge

1 dåse kondenseret mælk

5 dl sukker

1 1/2 dl mælk

125 gram smør i tern

1 1/2 tsk salt

1 tsk vanilje

Eventuelt knust slikstok

 

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og varm op ved middelvarme. Varm op til 115 grader i mens du rører jævnligt.

Tag gryden af varmen og lad køle til 110 inden du finder din håndmixer frem. Pisk massen til temperaturen er faldet til 60-65 grader. Det tager cirka 10 minutter. Nu er massen hård at arbejde med. Find et fad (cirka 18×26) med bagepapir og kom fudgen i. Tryk den godt sammen og jævn den eventuelt med en kold ske. Kom eventuelt knust slikstok på. 

Lad den sætte sig et par timer, inden du skære den ud med en (kold) skarp kniv. 


FØLG MED PÅ INSTAGRAM


fudge opskrift

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?