Luftige pølsehorn med cheddar

4.4 from 9 votes

Jeg kan vist roligt sige at der var stemning for opskriften på de luftige pølsehorn med cheddar! And I get it! De er altså også virkelig lækre. Jeg bager gerne en kæmpe stor portion og smider i fryseren. Så tager jeg op løbende, som de skal bruges! Det oplever jeg giver mere mening og de bliver ikke tørrer.
Her er de så populære at de oftes hurtigere end jeg kan bage dem. Vi bruger pølsehornene i madpakkerne og når vi skal på tur. Når vi er på tur tager jeg også gerne en lille bøtte med ketchup med, så vi kan dyppe pølsehornene deri. Det er sådan en lækker lille ekstra luksus.

Hop til opskrift

Opskriften på pølsehorn med cheddar er ganske let og kræver ikke en masse ingredienser. Blot dem, som de fleste af os altid har på lager. Måske lige bortset fra cheddar, som i øvrigt kan erstattes af lige den ost du foretrækker. Jeg elsker emmentaler i mine pølsehorn, men det bryder mine børn sig ikke om.

Pølsehorn i madpakken

Pølsehorn er selvfølgelig ikke den eneste madpakke opskrift du finder her hos mig. Jeg har nemlig en hel kategori fyldt med inspiration og opskrifter til madpakken. Her finder du alt fra pizzasnegle fyldt med skjult grønt til spinatboller og rugbrød. Du finder også hjemmelavede cheese dippers og cheeseburgerboller. Lad mig endelig vide, hvis du synes der mangler en opskrift!

Luftige pølsehorn med cheddar opskrift

I forhold til luftigheden i pølsehornene er det vigtigt at du giver gæren god tid til at aktiveres og dermed dejen god tid til at hæve godt op. Uden en aktiv gær opnår du ikke den luftige dej og dermed brød. Pas og plej din dej, som var den et lille barn. Det er godt givet ud i sidste ende.

Luftige pølsehorn med cheddar opskrift

Luftige pølsehorn med cheddar

Recipe by Nanna Marie Pretzmann
4.4 from 9 votes
Course: FrokostCuisine: DanskDifficulty: Let
Antal

20

styk

De blødeste og luftige pølsehorn med både pølse og cheddar i midten.

Ingredienser

  • 25 gram gær

  • 4 dl mælk

  • 1 dl sukker

  • 50 gram smeltet smør

  • 3 stk æg

  • 1 tsk. salt

  • Cirka 900 gram hvedemel

  • 1 æg til pensling

  • En smule sesamfrø til drys

  • 10 stk pølser

  • 100 gram revet cheddar

Sådan gør du

  • Start med at lune mælken. Pas på, at den ikke bliver for varm, for så tager den livet af gæren. Opløs gæren i mælken og tilsæt æg samt den smeltede smør. Tilføj mel, sukker og salt. Ælt dejen godt igennem. Dejen skal ikke klistre for meget, så er det bedre og tilsætte lidt mere mel. Men husk altid hellere lidt for lidt mel, end lidt for meget. Så ender du nemlig hurtigt med et tørt resultat.
  • Stil dejen lunt og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka en times tid.
  • Del dejen i 20 boller. Rul hver bolle ud i en aflang oval. Del pølserne i halve. Kom revet cheddar og en halv pølse i toppen af dejstykkerne. Rul dejen omkring og lav så ‘dejstrimler’ med en kniv (se videoen) inden du ruller pølsehornet helt sammen.
  • Kom på bageplade med bagepapir og lad efterhæve i cirka en halv time. Start ovnen på 180 grader.
    Pensl med æg og drys med sesam.
  • Bages i cirka 10-12 minutter – til gyldne.

Noter

  • Udskift ost efter smag og brug de pølser i allerbedst kan lide. Jeg bruger både kyllinge- og svinepølser.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Find også opskrift på / Boller med rødkål / Sundere pølsehorn / Pizzasnegle med hvidkål /

Follow:
Share:

4 Comments

  1. Lone Hygum Valsted
    27. november 2023 / 9:02 pm

    Hvor er den video du omtaler?

    • 13. januar 2024 / 10:33 am

      Hej☺️ Den er lige under teksten, hvor jeg nævner den. Kan du stadig ikke se den?

  2. Christine Simonsen
    15. marts 2024 / 11:33 am

    Hej
    Bager du alm ovn ell varmluft

Leave a Reply


Looking for Something?