Egentlig har jeg ikke fået klatkager siden jeg var barn, men da jeg lavede risengrød igår slog det mig pludseligt, at vi da skulle ha’ klatkager til morgenmad, så jeg lavede lidt ekstra. Imorges da klatkagerne skulle steges på panden havde jeg hænderne fyldt med børn, så jeg prøvede at lave dem i ovnen istedet og det fungere altså rigtig godt. Så hvis du ikke føler hænderne eller tiden er til panden, så brug endelig ovnen til at bage dine klatklager af risengrød.
Ungerne elskede klatkagerne præcis som jeg selv gjorde som barn. Vi spiste dem med syltetøj. Rester af risengrød kan også snildt bruges til risengrødsboller.
Klatkager af en rest risengrød
6 store/12 små
Cirka 1/4 portion risengrød (risengrød lavet på 1 liter mælk)
1 æg
2 spsk rørsukker
1 spsk kanel
1 tsk vaniljesukker
2 spsk mel med top
Alle ingredienserne røres sammen.
Kan steges i smør på panden eller laves i ovnen.
Hvis du bruger ovnen kommer du klatterne på en bageplade (med bagepapir) og sætter pladen i ovnen. Tænd på 200 grader og giv klatkagerne 15-20 minutter og husk og vend dem halvvejs.