Nemme hjemmebagte birkes til morgenbordet – Nanna Pretzmann
Forresten da også #13

Nemme hjemmebagte birkes til morgenbordet

image

Birkes opskrift

imageLige om er øjeblik er det weekend igen. I weekenden gør vi meget ud af at starte dagen med at spise sammen og forsøge at gøre det til en hyggestund. Min bedre halvdel tager tidligt afsted i hverdagene, så det er ikke ofte vi ser ham inden han tager afsted. Det råder vi så bod på med ekstra morgenhygge i weekenden. Pigerne er blevet svært glade for birkes, men det er ikke så ofte vi svinger forbi bageren og så er de altså også ganske lette at lave selv. Selvfølgelig blev denne omgang lige lidt solbrændte nu de skulle foreviges, men det må i tage med 😉

Jeg havde ingen birkes hjemme, så på toppen er chia frø og det fungere altså præcis lige så godt og sundt skulle det jo også være.

Kan sagtens holde sig et par dage i pose på køkkenbordet. Så luner vi dem kort inden spisetid. Kan også fryses.

Opskrift på hjemmelavede birkes

Cirka 10 styk

 

50 gram gær

1 dl mælk

2 spsk sukker

1 æg

1/2 tsk salt

300 gram hvedemel

100 gram blød smør

Pynt:

Æggestrygelse til pensling (1 æg, 2 spsk vand og en smule salt)

Birkes/chia frø

 

Gæren opløses i mælken og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Rul den ud (cirka 20 x 60) og pensl med æggestryggelse. Sidderne lægges herefter ind, så dejen kommer til at lægge i tre lag. Se eventuelt billede.

image

Birkes

Vend herefter dejen rundt, så bunden bliver toppen. Pensl med æggestrygelse og dyp i birkes eller chia.

Lad hæve til dobbeltstørrelse og bag herefter ved 220 grader (alm. ovn) i cirka 10 minutter. Husk at hold øje, for pludselig går det stærkt.!

 

Find opskrift på // Koldt hævede yoghurt boller // Spinat boller // Rødbede boller // Bounty cheesecake // Jordbær koldskål med kammerjunker // One Pot Pasta – aftensmad på 10 min // Toffifee cheesecake //

6 kommentarer

  • Ulla Dyrum

    hvis man gerne have remonce i hvad gør man så?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Denise

    hej. det skal da prøves 🙂 hvis jeg gerne vil lave koldhævede birkes. Skal jeg så bare lade dejen hvile i køleskabet natten over og folde og bage dem med det samme om morgenen eller er der også vente/hviletid om morgenen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forresten da også #13