Koldt hævede yoghurt speltboller med græskarkerner – Nanna Pretzmann
Forresten da også #16

Koldt hævede yoghurt speltboller med græskarkerner

yoghurt-boller

yoghurt-spelt-boller P9121722

Yoghurt boller har længe været en favorit herhjemme. Især den koldt hævede slags, som så er klar til at smide i ovnen, når man står op næste morgen. Lækre nybagte boller til morgenbordet er der nærmest intet der kan slå. Okay, måske lige nybagte birkes, som heller ikke er så ringe endda.

For nyligt er jeg begyndt at lege lidt med Finax speltmel og det fungere altså super godt i mine yoghurt boller. Resterne fra morgenbordet bruger vi i øvrigt til lækre frokostboller med salat eller i madpakken, som sandwich.

Bollerne kan i øvrigt sagtens laves som almindeligt hævede også. Tilsæt da blot mere gær og lad hæve inden de komme i ovnen.

Hvis du er til andre typer mel er det blot at eksperimentere sig lidt frem. F.eks. mere  grove eller med flere kerner eller måske revet gulerod. Kernerne kan også sagtens skiftes ud. Så betragt opskriften som en slags grundopskrift, hvor man kan tilpasse og udskifte, som man lyster og lider.

Opskrift på koldt hævede yoghurt boller med spelt og græskarkerner

10-12 styks

En ært gær (5-10 gram)

2 dl vand

3 dl yoghurt (jeg bruger en neutral)

1 spsk honning

1 tsk salt

1 dl græskarkerner (eller f.eks. solskikkekerner)

4 dl speltmel

Cirka 6 dl hvedemel

Kerner til pynt

Mælk, æg eller vand til pensling

 

Opløs gæren i vandet/yoghurten. Kom honning, salt og græskarkerner i. Tilsæt speltmel og herefter hvedemelet. Miks godt. Konsistensen er lidt ala en tyk grød og altså ikke som en almindelig dej.

Kom i køleskabet natten over.

Tænd ovnen på 200 grader.

Sæt bollerne på en bagepapirs beklædte bageplade med to spiseskeer. Det går lidt lettere, hvis skeerne lige er dyppet i lidt vand inden.

Bages i 12-15 minutter.

P9121721

Find opskrift på // Hjemmebagte birkes // Spinat boller // Spinat bagels // Gulerodsboller // Rødbedeboller // Solsikke rugbrød // Cheesecake med havtorn // Oreo brownie med Oreo frosting // Hindbærdrøm // Verdens bedste chokoladekage //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forresten da også #16