NannaPretzmann.dk
Forresten da også #14

Spinatboller – de perfekte sandwichbrød

spinatboller opskrift på spinatboller

Jeg er helt tosset med spinatboller. Resultatet bliver luftige, lækre boller med noget fylde, som gør, at man ikke er sulten 2 minutter efter spisetid. At spinaten kan hentes i haven gør det bare bedre. Men frossent kan også sagtens bruges udenfor sæson. Bare være obs. på at presse vand fra eller tilføje mere mel, hvis det er meget vådt. Henover sommeren tager vi på mange ture og oftest tager vi madpakken med, for at spare lidt penge, som da vi f.eks. var i Odense Zoo. Spinatbolleren er fantastiske med Parmaskinke, en klat sandwichspread og frisk salt fra haven. En anden favorit er rødbede boller, som du finder opskriften på HER.

Opskrift på spinatboller

10-12 store sandwich brød (eller flere mindre boller)

  • 250 gram spinat (kan erstattes af frossent – mel skal så tilpasses)
  • 25 g gær
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mælk
  • 4 dl durummel
  • Ca 11 dl hvedemel
  • Mælk til pensling

 

Blend spinat sammen med en smule af mælken. Jeg bruger min minihakker, men en blender eller stavblender kan også bruges. Resten af mælken kommes i en skål og gæren opløses heri. Tilsæt spinat, honning, salt og rør godt. Kom durummel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. De skal muligvis mere i, men vær opmærksom på ikke at blive ved med at komme i. Spinaten gør dejen våd at arbejde med, men bollerne bliver tørre, hvis man putter alt for meget mel i.

Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i minimum en time. Jeg bruger øko gær og lader ofte dejen hæve lidt længere tid, da jeg synes den er knap så hurtig til at kickstarte som almindelig gær.

P6220523

Ælt igen og form til boller eller trekanter.

P6220528 P6220529

Sæt på bageplade og lad hæve i cirka 1/2 time. Pensl med mælk.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag i cirka 10-12 minutter.

 

Tip: brug kun 5-10 gram gær og lad dejen langtidshæve på køkkenbordet natten over. Vip dejen ud på meldrysset bord, træk den ud og skær i passende trekanter. Lad efterhæve en time på bagepladen og bag så.

boller med spinat

Find også opskrift på // Pizzasnegle // Rødbede boller // pølsehorn // mini rugbrød // regnbuemuffins // Eller alle opskrifter HER

 

Følg også med på Instagram HER og Snapchat under navnet ‘Tvillingernesmo’ 😀

   

53 kommentarer

  • Anne

    Ser lækre ud, tror du man kan skifte durum ud med graham? Eller er det essentielt ift smag og konsistens?
    Sommerhilsen Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg er fantastisk ikke så erfaren i graham må jeg indrømme.. Jeg er helt tosset med durum og synes det gør noget godt for brødet 🙂 Men meld rigtig gerne tilbage, hvis du afprøver..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

    Så da det er meget lidt gær der skal i . i forhold til opskriften på Rødbede boller

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Mon man kan bruge speltmel i stedet for hvedemelet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Jeg kan ik få mængden a mel til a passe?
    Min dej var MEGET klistret, og måtte bruge en hel del ekstra mel..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Væsken i spinat variere meget alt efter frossent eller frisk, som der står beskrevet 🙂 Der står også “ca” af den grund – det er jo bare i med mere mel, hvis den er for klistret 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dén skal jeg prøve 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    “Frisk salt fra haven” alligevel? 😄 Du må bo i andre egne end mig 😉
    Syntes den var sød 🙂 og opskriften skal bestemt prøves.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda

    De er super gode 😊 jeg brugte fuldkorns durum og udskiftede 3 dl hvedemel med havregryn 👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Nu er jeg i gang med spinat bollerne – efter hæve tiden på 1 time synes jeg ikke at bollerne har ændret sig. Stadig samme mængde og slet ikke hævet op….
    Skal mælken lunes op inden den kommer i skålen med gær?
    Hvis mælken er kold, så bliver de vel koldhævet og skal hæve en del mere…?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg luner ikke mælken og lader dejen hæve ved stuetemperatur (f.eks. på køkkenbordet). Ved koldhævning bruger jeg køleskabet.
      Det er svært at svare på hvad der kan være gået galt.. Bruger du øko gær? Det gør jeg og den kickstarter nogle gange lidt langsomt synes jeg..

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Nej, jeg bruger ganske alm gær. Så jeg forstår det heller ikke 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mystisk.. Jeg må indrømme, at jeg ikke lige har nogle bud ellers.. Men prøv igen og se om det ikke lykkes ☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Super lækre boller, i dag bagt med spinat fra haven. Dejen er næsten neongrønt 😊 Når jeg bager fodre jeg altid gærcellerne med noget sødt, her er det honningen, lader det trække et par minutter. Hvis man hælder salt direkte i mælk og gær slår man ofte gærcellerne ihjel og dermed evnen til at hæve.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinepigen

    Hej, hvis du ville lave den til en dej, som skal hæve natten over i køleskabet, så de kan bages i morgen tidlig, hvor meget gær ville du så anvende? Kan man evt. bruge skyr eller vand, eller måske en blanding af skyr og vand i stedet for mælk? Mvh Tine 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Kan man evt erstatte mel med noget liiiidt grovere? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina Wolff

    Har lige bagt dine lækre spinatboller – de blev super flotte! Jeg byttede det halve af hvedemelet ud med groft speltmel. Tak for opskriften 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Hej.
    Kan honning erstattes af noget andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Kan honning undlades ? 😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Valeska

    Hvorfor skal man forme den i trekanter? Er det bare for at gøre bollen mere “spænende”? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Virkelig lækre boller. Bagte dem med spinat igår og prøvede så med chia frø idag – de blev ligeså gode, bare på en lidt anden måde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Surfermusen

    SÅ gode boller! Bager dem for anden gang nu efter pres fra mine unger der har erklæret, at se er absolut top 1 over sandwich boller.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

    Kan man bruge opskriften på spinatboller
    Til påkægskagemand ??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Mon man kan skifte durummel og hvedemel ud med grahamsmel og fulkornmel, for en lidt sundere version?:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bente

    Er der ingen “print-knap” eller kan jeg bare ikke finde den???
    Bøvlet at skrive opskrifterne ud…….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nej der er ingen print knap. Du kan enten gemme linket som favorit og åbne det når du bager. Eller markere teksten og trykke ctrl + P, så printer du siden 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kay

    Ved man hvor mange kalorier sådan en bolle ville indeholde? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine Winther

    Fantastiske boller, prøvede dem i går 😀
    Spørgsmål: hvordan får du dine biller til fortsat at være så lyse i det med struktur af spinat? Jeg blandede min spinat og den grønne spinat væske fik bollerne til at bliver VIRKELIG grønne! Ikke at det gør noget, familien synes de var sjove når de lignende Shrek-boller 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa 🙂 Dejligt de faldt i god jord.. på billederne har jeg brugt frossent spinat, så bliver de knap så grønne og stykkerne mere tydelige 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Øv, jeg synes godt nok dejen er fedtet og svær at få til ikke at hænge fast i hænderne… Også selvom jeg har mel på hænderne. Hvor meget mel puttede du i, da du bagte dem med frossen spinat? 😔☺️ Men de smager godt! Har lige smagt dem hos min mors veninde og ville så prøve selv, synes bare dejen er super svær at arbejde med…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine nielsen

    Hejsa😊 min datter og jeg vil gerne bage så vi har til når skole start sætter ind, så kan disse boller fryses uden at få den kedelige og tørre krumme spm altid sker for mig ved nedfrysning eller dagen efter?
    Mvh trine 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten

    Hej
    Kunne godt tænke mig af få fx nogle knækkede hvede kerner i. Hvad tænker du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina Husum

    Det er blevet totalt yndlingsboller her i huset. Jeg blander både grahamsmel, chiafrø, solsikkekerner og hørfrø i. Jeg bruger dog ikke helt så meget spinat i, som i opskriften. Men mørk vi elsker den 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forresten da også #14