Spinat og rødbede vafler til aftensmad eller madpakken

Indeholder affliate links
Jeg har en kærlighed til vafler. Den stammer helt fra min barndom, hvor jeg tydeligt husker det som verdens hyggeligste stunder, når min mor fandt det gamle vaffeljern frem. Vi havde jernet med ned på spisebordet, og så spiste vi ellers til vi var ved at revne. Det var ikke tit det skete, men det var hyggeligt. Herhjemme bruger vi vores vaffeljern noget oftere, men faktisk er det nærmest aldrig til de traditionelle vafler, men derimod til mad vafler. Vi har nemlig ændret lidt i den oprindelige familie vaffelopskrift og vi spiser altså både vafler til aftensmad og bruger dem i madpakken.
Vi spiser vaflerne med salat og græskarkerner, solsikkekerner og hvad der ellers gemmer sig af lækre ting i skufferne til aftensmad. Resterne ryger dagen efter i madpakkerne eller spises som snack i løbet af dagen. Vaflerne smager dejlig og så er de jo ganske sunde i den nyere udgave. Vi bruger oftest spinat eller rødbede, når vi laver dem og ungerne elsker at de får farvede vafler. De kalder dem gerne prinsesse og Hulk vafler. Jeg elsker alle de grønsager de spiser uden at sukke eller brokke sig over det 😛 Spinat eller rødbede kan sagtens udskiftes med andet, f.eks. revet gulerod. Det er super hurtigt at lave og det er også et kæmpe plus herhjemme. Opskriften er dog, overfor børnene, forblevet en hemmelighed. De påstår nemlig hårdnakket, at de ikke kan li’ spinat og rødbede 😛
Opskrift på spinat / rødbede vafler
Cirka 7 belgiske vafler
150 gram frisk spinat (kan erstattes med frossent) eller 150 gram revet rødbede
3 æg
3 dl mælk
1 1/2 tsk bagepulver
1 tsk salt
4 dl hvedemel
Eventuelt Spirulina pulver
Forslag til fyld:
Grønt, som dalat, peberfrugt, agurk, tomat, majs, gulerod o.s.v.
Kerner, som f.eks. Finax græskarkerner, Finax solsikkekerner o.s.v.
Når jeg bruger spinat i dejen giver jeg det en tur i blenderen/minihakkeren sammen med mælken inden jeg mikser alle ingredienserne sammen.
Varm vaffeljernet op og bag indtil vaflerne selv slipper. I vores vaffeljern er fedtstof ikke nødvendigt – vi har et Tefal snack Collection. Skide smart fordi det er mange jern i et. Man kan skifte pladerne og dermed lave alt fra donuts til toast.
Husk ikke at lægge dem i en bunke, så bliver de bløde. Læg eventuelt på en bageplade i ovnen, som er lidt varm, så de holder sig lune. Eller tag vaffeljernet med til bords og lav dem, som i spiser til 🙂
Deltag i konkurrencen om et Deep Waver jern og produkter fra Jan Thomas HER og find Aigle termostøvler til latterlige lave priser HER. Og husk at i dag får 15% på udvalgte brands hos Boozt med koden sunday15 og 200 i rabat på sko & støvler med koden sunday20 – Se betingelser og udvalg til kvinder HER, børn HER og herre HER.
Husk i også kan følge med på Instagram og Snapchat (tvillingernesmo).
Find også opskrift på // Spinatboller // Bagels // Verdens bedste pizza dej // Oreo brownie med Oreo frosting // Rødbede boller //
Mums.. De skal prøves. Men kan man godt bruge et helt alm gammeldags vaffeljern??