Spinat og rødbede vafler til aftensmad eller madpakken – Nanna Pretzmann
At blive single som voksen

Spinat og rødbede vafler til aftensmad eller madpakken

Indeholder affliate links

spinatvafler-rødbedevafler

spinatvafler-rødbedevafler

rødbede-vafler

Jeg har en kærlighed til vafler. Den stammer helt fra min barndom, hvor jeg tydeligt husker det som verdens hyggeligste stunder, når min mor fandt det gamle vaffeljern frem. Vi havde jernet med ned på spisebordet, og så spiste vi ellers til vi var ved at revne. Det var ikke tit det skete, men det var hyggeligt. Herhjemme bruger vi vores vaffeljern noget oftere, men faktisk er det nærmest aldrig til de traditionelle vafler, men derimod til mad vafler. Vi har nemlig ændret lidt i den oprindelige familie vaffelopskrift og vi spiser altså både vafler til aftensmad og bruger dem i madpakken.

Vi spiser vaflerne med salat og græskarkerner, solsikkekerner og hvad der ellers gemmer sig af lækre ting i skufferne til aftensmad. Resterne ryger dagen efter i madpakkerne eller spises som snack i løbet af dagen. Vaflerne smager dejlig og så er de jo ganske sunde i den nyere udgave. Vi bruger oftest spinat eller rødbede, når vi laver dem og ungerne elsker at de får farvede vafler. De kalder dem gerne prinsesse og Hulk vafler. Jeg elsker alle de grønsager de spiser uden at sukke eller brokke sig over det 😛 Spinat eller rødbede kan sagtens udskiftes med andet, f.eks. revet gulerod. Det er super hurtigt at lave og det er også et kæmpe plus herhjemme. Opskriften er dog, overfor børnene, forblevet en hemmelighed. De påstår nemlig hårdnakket, at de ikke kan li’ spinat og rødbede 😛

Opskrift på spinat / rødbede vafler

Cirka 7 belgiske vafler

150 gram frisk spinat (kan erstattes med frossent) eller 150 gram revet rødbede

3 æg

3 dl mælk

1 1/2 tsk bagepulver

1 tsk salt

4 dl hvedemel

Eventuelt Spirulina pulver

 

Forslag til fyld:

Grønt, som dalat, peberfrugt, agurk, tomat, majs, gulerod o.s.v.

Kerner, som f.eks. Finax græskarkerner, Finax solsikkekerner o.s.v.

 

Når jeg bruger spinat i dejen giver jeg det en tur i blenderen/minihakkeren sammen med mælken inden jeg mikser alle ingredienserne sammen.

Varm vaffeljernet op og bag indtil vaflerne selv slipper. I vores vaffeljern er fedtstof ikke nødvendigt – vi har et Tefal snack Collection. Skide smart fordi det er mange jern i et. Man kan skifte pladerne og dermed lave alt fra donuts til toast.

Husk ikke at lægge dem i en bunke, så bliver de bløde. Læg eventuelt på en bageplade i ovnen, som er lidt varm, så de holder sig lune. Eller tag vaffeljernet med til bords og lav dem, som i spiser til 🙂

spinat-vafler

 

Deltag i konkurrencen om et Deep Waver jern og produkter fra Jan Thomas HER og find Aigle termostøvler til latterlige lave priser HER. Og husk at i dag får 15% på udvalgte brands hos Boozt med koden sunday15 og 200 i rabat på sko & støvler med koden sunday20 – Se betingelser og udvalg til kvinder HER, børn HER og herre HER.

 

Husk i også kan følge med på Instagram og Snapchat (tvillingernesmo).

 

Find også opskrift på // Spinatboller // Bagels // Verdens bedste pizza dej // Oreo brownie med Oreo frosting // Rødbede boller //

13 kommentarer

 • Janni

  Mums.. De skal prøves. Men kan man godt bruge et helt alm gammeldags vaffeljern??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stella

  Dem må jeg helt sikkert prøve at lave en dag. Smager prinsesse vaflerne meget af rødbede? Jeg er nemlig selv ikke ret vild med smagen. Men farven er flot 🙂 Ellers må jeg lave dem med gulerødder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Så er jeg ved at lave disse fine vafler. Mine med rødbede bliver sig langtfra lige så røde som dine trods de 150 gram. Og så synes jeg de er en anelse for salt i smagen, men det kan man jo altid justere 🙂 tak for inspiration

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes de er mere lyserøde, når man brækker dem over end udenpå, men det er nok forskellige hvor meget rødbeden farver 🙂 Man ja saltet er det heldigvis let at justere på 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  De skal helt sikkert prøves. Kan de mon fryses?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne N

  Det lyder rigtig lækkert! Kan man erstatte hvedemel med f.eks. kikærte-, sesam- eller anden slags mel? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Kan man lave dem i alm hjerte vaffeljern har ikke sådan et til de store fine vafler

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Hej Det ser super lækkert ud 🙂 putter du også rødbederne i blenderen? det kan jeg nemlig ikke finde info om 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At blive single som voksen