NannaPretzmann.dk
Små glimt af hverdagslykke

Grove spinatboller med hytteost

grove-spinatboller-med-hytteost grove-spinatboller-med-hytteost-opskrift

img_5150

Som i nok har lagt mærke til er jeg ret begejstret for spinat i mit bagværk. Det smages egentlig ikke, men tilfører brødet en skøn konsistens, farve og øger mæthedsfornemmelsen. Og så skulle spinat jo være ganske sundt. Jeg har ikke gjort mig, så meget i grovere brød, da mine unger egentligt ikke er så vild med det. Men vi arbejder os der hen ad. Disse grove spinatboller med hytteost mætter enormt godt, men er stadig bløde og lækre. De er perfekte til både madpakke og turer ud af huset. Hytteost har et højt protein indhold og et lavt fedtindhold. Derfor er det perfekte at tilføje i bollerne. Jeg tilføjer også engang imellem Spirulina, som har et højt indhold af protein og vitaminer. Det skule være lidt af et super food.

Jeg bruger både frisk og frossent spinat, når jeg bager. Vær opmærksom på at det kan ændre på mængden af mel. I de frosne poser man kan købe svare en terning ofte til 15 gram, men kig bag på posen.

Opskrift på grove spinatboller med hytteost

18-20 boller

25 gram gær

6 dl lunken vand

2 tsk rørsukker

1 tsk salt

125 gram frisk spinat (kan erstattes med frossent)

2 spsk olie

250 gram hytteost

1 dl solsikkekerner

4 dl speltmel

6 dl grahamsmel

Cirka 6 dl hvedemel

Eventuelt 1-2 spsk Spirulina

 

Opløs gæren i en smule af det lunkne vand. Kom resten af vandet i en minihakker med spinat og kør til du har en jævn blanding. Alternativt brug blender eller hak spinatten meget fint.

Kom sukker, salt og spinat i. Kom olie, hytteost, solsikkekerner, speltmel og grahamsmelet i. Kom hvedemelet i lidt efter lidt. Dejen skal være som en tyk og klistret grød, så pas på med ikke at tilføje for meget mel. På grund af spinat og hytteost og fugten herfra kan man let komme til at tilføre for meget mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver tørre. Rør den grødagtige dej godt sammen og lad den hæve i skålen på køkkenbordet i en god times tid.

Brug en ske til at tage og forme bollerne med. Brug en ske, som du fugter i lunken vand. Det gør arbejdet lidt lettere.

 

>> Følg også med på Instagram <<

grove-spinatboller-med-hytteost

Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand.

Bages ved 200 gram varmluft i cirka 12-14 minutter.

 

Find også opskrift på // Gulerodsbolle med spinat // Rødbedeboller // Spinatboller // Broccoliboller // Pizzamuffins // Pølsemuffins med ost // Pølsehorn // Horn med kødsauce // Hveder //

 

 

 

Image HTML map generator
   

4 kommentarer

  • Trine

    Kan spinat bollerne genopvarmes???

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det burde ikke være et problem. Hvis du googler ‘genopvarmning spinat’ kommer en del forklaringer som ligger vægt på at det tidligere var et problem med nitrat dannelse, da man ikke havde de samme nedkølingsmuligheder. Men prøv og læs dig frem ☺

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    jeg bager altid dobbelt potion og fryser dem ned, så er de super lækre i madpakker eller til en hurtig lun bolle efter en tur i mikroovnen. – yngligsboller hos mine på 2 og 5

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små glimt af hverdagslykke