NannaPretzmann.dk
Hindbær/Oreo cheesecake med Oreo bund

Skinkeboller med ost & spinat

skinkeboller-med-ost-og-spinat

Så er det snart ved at være sæson for ud af huset turer igen. Derfor er jeg også ved at fylde fryseren med godter, som er lette at hive op, mættende og gerne hurtige at smække sammen. I dag stod den på skinkeboller med ost & spinat. Og de blev altså ganske gode. De kan spises præcis som er de eller bruges som almindelig boller, som blot mætter lidt ekstra.

Vil du gøre bollerne en smule grovere udskiftes melet let med andre sorter, ligesom kerner også kan tilsættes.

Er du ude efter en lidt lysere, men rustik bolle, så prøv DENNE opskrift. Den er skøn.

Opskrift på skinkeboller med ost & spinat

18 styk

25 gram gær

6 dl lunken vand

2 tsk rørsukker

1 tsk salt

125 gram spinat

200 gram skinkestrimler

100 gram revet mozzarella

2 spsk olie

6 dl grahamsmel

Cirka 10 dl hvedemel

 

 

Opløs gæren i en smule af det lunkne vand. Kom resten af vandet i en minihakker med spinat og kør til du har en jævn blanding. Alternativt brug blender eller hak spinatten meget fint.

Kom sukker, salt og spinat i. Kom olie, skinke, ost og grahamsmelet i. Kom hvedemelet i lidt efter lidt. Dejen skal være gerne være en smule klistret og man skal passe på med ikke at tilføje for meget mel. På grund af spinat  kan man nemlig blive ved med at tilføre mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver tørre. I stedet kommes lidt mel ud over køkkenbordet og lidt over dejen inden du ælter.

Lad dejen hæve en time eller to. Brug igen mel, når bollerne skal rulles. Men pas på med ikke at bruge for meget. Jeg tog dog bare bollerne med en ske, som jeg fugtede lidt. Det er så let.

Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand.

 

>> Følg også med på Instagram <<

p4260997

Bages ved 200 gram varmluft i cirka 10-12 minutter.

skinkeboller

 

Find også opskrift på // Rustikke stykker // Squashboller // Gulerodsboller // Rødbedeboller // Spinatboller // Pizzasnegle // Pølsehorn // Pizzamuffins // Pølsemuffins med ost //

   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbær/Oreo cheesecake med Oreo bund