Cruising med Royal Caribbean (med børn) – Nanna Pretzmann
Møllehjul af pestoboller med ost

Cruising med Royal Caribbean (med børn)

Cruising med Royal caribbean (med børn)

Dette var vores tredje cruise, men vores første cruising med Royal Caribbean. Og i øvrigt også det første med børn. Inden vi fik børn var vi to gange afsted med Pullman. En gang rundt i Middelhavet og en gang i Caribien. Begge gange ret vellykkede og det er selvfølgelig også grunden til, vi gerne ville prøve igen. At være på cruise er nok ikke for alle. Men vil man gerne opleve lidt af hvert i løbet af en uge kan det være en god ide. En ny dag kan nemlig betyde en ny destination.

I denne omgang rejste vi med Oasis of the Seas. En af de største krydstogtskibe i verden. Og skibet er virkelig også enormt. Efter en uge farede jeg stadig vild og havde langt fra set hele skibet, som i øvrigt indeholder alt fra skøjtebane, til zip line, casino, shopping street og en park. På billedet nedenfor står jeg i Central Park.

Cruising med Royal Caribbean

I forhold til destinationer faldt valget denne gang på udgangspunkt fra Port Carneval (USA) til Haiti, Jamaica, Conzumel (Mexico) og retur igen. Vi valgte dog at hoppe af på Conzumel og tage en uges badeferie i Playa del Carmen.

Inden afgang havde jeg muligvis ikke været helt så opmærksom på, hvor store Royal Caribbean egentligt er. I hvert fald kom det lidt bag på mig, at besøget på Haiti faktisk var i et område, som de havde købt. Man kunne f.eks. betale alle steder med sin kahytnøgle. Det er selvfølgelig også helt fint, hvis man er til den slags, men for mig blev det en smule for turister. Jeg værdsætter meget, at få er blik ind i noget autentisk fra de områder vi rejser til. Det blev det ikke til meget af på Haiti. Men stranden var absolut formidabel og vi havde en skøn dag, bestående af badning.

Cruising med Royal Caribbean HaitiCruising med Royal Caribbean Haiti

Det bedste besøg var uden tvivl på Jamaica. Når man står af krydstogtskibet i Falmouth er det i et indhegnet område, med butikker og alt muligt. Royal Caribbean byggede selv havnen for 6 år siden. Inden da var området meget fattigt. Det ville vi nok stadig kalde det i dag, men for de lokale er økonomien på vej i en god retning. Royal Caribbean fraråder, i øvrigt, at man forlader det gatede området, som de har bygget, men vi styrede direkte mod hegnet og fandt præcist hvad vi søgte på den anden side. En autentisk oplevelse og jeg drømmer om en dag at rejse tilbage til Jamaica og se meget mere. Vi fandt en lokal taxichauffør, som tog os rundt i området og det var så fantastisk. Vi så ingen seværdigheder, men vi lærte så meget.

Cruising med Royal Caribbean Jamaica

Jamaica har den mest fantastiske natur. Så frodig og opslugende. Vi var heldige, at støde ind i flere lokale, som vidste meget om blomsterne og vi så en masse af de lokale frugter. Det synes jeg jo er enormt spændene. Nedenfor ses en Night Jasmin. Den dufter kun om natten, så duften oplevede jeg desværre ikke, men se hvor smuk den er!

Cruising med Royal Caribbean Jamaica

Skulle i være, så heldige at komme forbi Jamaica, så vil jeg anbefale noget så simpelt, som at holde ind ved en af boderne langs vejen. Drik frisk kokosmælk, smag det lilla Jamaikanske æble, som smager som et pære og tal med de lokale. Det er en fantastisk oplevelse i sig selv.

Besøg det lokale markede og smag sukkerrør. De små ting, er ofte dem vi husker bagefter synes jeg.

Cruising med Royal Caribbean Jamaica Cruising med Royal Caribbean Jamaica Sukkerrør

Vi sluttede dagen af med et vaskeægte Jamaicansk måltid på Peppers, hvis i nogensinde er i Falmouth er det et besøg værd. Ris med bønner og gris og kylling fra grillen. Det ser ikke ud af meget rent farvemæssigt, men det smagte fantastisk.

Når vi rejser deler vi ofte måltiderne. Altså som i, at alt maden kommer midt på bordet og alle smager alt. På den måde kommer vi godt omkring og får smagt så meget som muligt.

c7ad7a93-2202-4631-b375-39f5111a54d5Jamaicansk mad Cruising med Royal Caribbean Jamaica

At cruise med børn – fungere det?

Vi har begge spændte på, at opleve cruising med Royal Caribbean og børn i en skøn forening. Men det kan bestemt anbefales. Det er en god måde, at rejse sammen på. Også i en større flok med flere familier, som vi var. Ungerne oplevede så mange ting og kulture, ligesom os. Det er let at komme omkring på skibet – også med klapvogn. Der er børnevenlig mad.

Hvis man gerne vil have ungerne i Kids Clubs findes de til alle aldersgrupper. Men selvfølgelig foregår det hele på engelsk. Vi har ikke benyttet det, men tilbuddet skal næsten nævnes.

Vi ville ikke tøve med at tage på cruise med børne en anden gang.

Cruising med Royal Caribbean – gode råd

For os er det vigtigt, at vælge et cruise, hvor der ikke er for mange dage til søs. Det har vi nemlig erfaret, ikke er noget for os. Krydstogsskibet kan føles meget fyldt, især hvis man gerne vil bruge dagen ved poolen.

Selvom cruise er ferie, så gør de mange dage, med massere af nye oplevelser og indtryk, at det er rart at have en uge bagefter, med absolut afslapning. Første gang vi var på cruise var vi afsted med min familie. Dan og jeg havde som de eneste booket en ekstra uges badeferie på Aruba. Da første uge var omme fortrød de andre inderligt, at de ikke havde gjort det samme.

Brug lidt ekstra penge på kahytten og få en med vindue eller balkon. Det giver en helt anden oplevelse af turen. De første to gange vi rejste var vi under dæk. Altså uden vinduer. Rummene er meget små og det var virkelig en luksus oplevelse, at have balkon denne gang.

Husk at alt ombord er ret dyrt. Køb snacks og solcreme osv de lokale steder, når i er i land.

 

Find flere rejsebeskrivelser // Miniguide til Bangkok med børn // Miniguide til Chania med børn // Miniguide til Rhodos // Miniguide til Paris (uden børn) // Mini guide Hua Hin med børn //

 

6 kommentarer

 • Af en eller anden grund har krydstogter aldrig sagt mig noget. Måske delvist fordi jeg forventer, at er så turistet som jeres stop på Haiti. Men jeres tur lyder nu ret spændende, og jeg bliver helt fristet til at prøve det selv en dag (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • De to første krydstogter vi var på var slet ikke så turistede. Jo selvfølgelig når vi sad på båden og kørte buffet ind samme med alle de andre turister, men så snart vi stod af skibet var der massere af autentiske oplevelser.. ikke noget med gatede områder.
   Jeg tror også det var derfor Haiti kom lidt som en overraskelse for mig. Jeg anede altså ikke at Royal Caribbean ligefrem køber områder 🙈
   Sådan som det var med Haiti er heller ikke noget jeg ville vælge igen. Det er simpelt ikke os 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det dejligt ud 🙂 Jeg skal helt sikkert på Cruise en dag, jeg sidder til daglig og arbejder med indretning og udsmykning til bl.a. Royal Caribbean og NCL – så det er for dårligt jeg aldrig har været på tur 🙂

  Jeg bliver nødt til at spørger hvilken linse du bruger til dine billeder søde Nanna?

  /Liselotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak – det var også virkeligt skønt ☺️ Ja, så bliver du da faktisk nød til at skulle afsted – andet duer da ikke 🙂
   Alle billederne fra vores ferie og i dette indlæg er faktisk taget med min telefon (IPhone 8plus). Jeg havde ikke kameraet oppe af tasken en eneste gang 🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej, hvem bookede i rejsen igennem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi brugte jysk rejsebureau til at arrangere alt.. 🙂 Vi var 14 afsted. Havde vi kun været vores lille familie havde vi nok gjort det selv..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Møllehjul af pestoboller med ost