Paris – mini guide med mine bedste tips – Nanna Pretzmann
Skinkehorn med pikantost

Paris – mini guide med mine bedste tips

img_7095img_6943img_7060tempimageforsave

reklame

 

 

I søndags vendte vi hjem efter 5 fantastiske dage i kærlighedsby, Paris. Ovenpå vores historie synes vi, at Paris måtte være det helt perfekte sted, at tage på en lille getaway til. Og vi havde ret. Paris er både romantisk, spændene, smuk og fyldt med mulighed for lækkert mad og flettet fingre. Det vidste vi nu på forhånd. Vi har nemlig været der en gang tidligere. Før børn. Jeg vil gætte på det er 7-8 år siden. Men det var med min svigerfamilie og det er altså ikke helt det samme som at være alene afsted 😉

Som nævnt havde vi 5 fantastiske dage og jeg kunne sagtens være blevet længere. Faktisk håber jeg, at der ikke går flere år inden vi igen besøger Paris.

Nedenfor har jeg forsøgt at dele små tips og erfaringer, som i måske kan bruge, hvis turen går mod Paris. Jeg har indsat adresser og Metrostop, for at gøre det så let som muligt.

Mini guide til Paris

Flybilletter & hotel i Paris

Først og fremmeste skal man selvfølgelig have booket flybilletter til Paris. (hvis man da ikke køre). Vi brugte som sædvanlig Expedia. Faktisk både til flybilletter og hotel. Det gør vi næsten altid. En enkelt gang imellem hopper jeg også på Hotels. Vær opmærksom på, at det kan betale sig at oprette sig som medlem, da man får adgang til bedre tilbud og opspare point ved køb, som kan bruges, som kontant rabat, på næste rejse.

Vi fløj fra Aalborg, mellemlandede i Amsterdam og fløj herefter videre til Paris. Turen tog cirka 3 timer & 25 minutter.

Denne gang havde vi valgt dette hotel. Umiddelbart okay standard til prisen, tæt på metrostation og en ret simpel morgenmad medfulgte. Fin til lige at lægge bunden, når man vågner skrupsulten. Men, for sådan et er der altså. Vi synes det lå lidt for langt ude. Egentlig gik det super hurtigt at hoppe på metroen og komme ind til byen. Men da vi nærmest endte i om og omkring Marais området hver gang vi skulle spise ville jeg nok vælge dette område en anden gang. Men det er selvfølgelig en smagssag og Paris byder jo på et ton af hoteller i alle prisklasser.

Hvad skal man se i Paris?

Der er selvfølgelig alle de klassiske mustsees; Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Notre Dame, Katakomberne osv. Med undtagelse af Katakomberne havde vi set allesidst, men alligevel skulle vi forbi Eiffeltårnet og Triumfbuen igen. Katakomberne besøgte vi for første gang. Og jeg må sige, at det nok også er sidste. Selvom det var spændene, at se, så er det vist en engangsforestilling. Iøvrigt kan de anbefales at booke billetter, da køerne er time lange. Ved at købe billetter går man lige forbi. Billetter til Katakomberne købes HER & Eiffel tårnet HER.

En anden sjov ting er Lover’s Bridge (Pont des Arts), hvor kærestepar har hængt hængelåse på og herefter smidt nøglen i Seinen. Selvom det er ret så corny faldt mit romantiske hjerte pladask for tanken og vi fik da også forseglet vores kærlighed. Broen ligger lige ved Louvre.  Metrostop: Pont Neuf.

img_6968

Efterfølgende kan i hoppe på en bådtur på Seinen. Da vi var i Paris sidst tog vi en lige som der begyndte, at blive mørkt. Eiffeltårnet er så smukt med alle dets lys.

Hvis i trænger til en rolig stund, så kan en lille pause eller f.eks. en picnic med lækre baguetter i Jardin du Luxembourg anbefales.  Det er en skøn og smuk park med alt fra kæmpe springvand, ponyridning, tennis til petanque. Der er i øvrigt også en kæmpe legeplads, hvis man har poderne med.

Sidst, men ikke mindst så tag et smut forbi trapperne foran Eiffeltårnet (Place du Trocadéro et du 11 November), når mørket har sænket sig. Medbring eventuelt en vin og glas. Det er simpelthen så smukt og romantisk.

Hvordan kommer vi rundt?

Den første aften ankom vi halvsent i lufthavnen og sprang på den dovne løsning med taxi. Det kostede 55 euro fra CDG til vores hotel.

De efterfølgende dage benyttede vi metroen en del. Selvom vi også gik meget, så ville vi ikke have været vores metrokort foruden. Det er super let og ikke mindst hurtigt. Et 5 dages kort til zone 1-5 (inkl. tog til lufthavnen) kostede cirka 60 euro. Nøjes man med zone 1-3 koster det cirka det halve. Kortene kan også købes på dagsbasis. De købes forresten ved metro indgangen.

Da vi skulle retur til lufthavnen brugte vi selvfølgelig også vores metrokort og set i bakspejlet var de penge noget bedre givet ud end en taxi 😉

Der er forresten også cykeltaxier overalt i byen. Men man skal gøre det fordi man kan se charmen. De er hundedyre.

 

Hvor skal man shoppe i Paris?

Der er alle muligheder for shopping i Paris. Og selvfølgelig i alle prisklasser. Fra loppemarkeder, til vintage, til highstreet til highend. Dette er blot et lille bitte udvalg af hvad der findes.

Det største loppemarkede ligger i udkanten af Paris og hedder Marché aux Puces de Saint-OuenMetrostop: Porte de Clignancourt.

Kiloshop (125 Boulevard St. Germain) En vintagebutik jeg faldt over og forelskede mig hovedkuls i. Desværre fik jeg ingenting købt, da den vintage skjorte jeg havde kastet min kærlighed på blev nappet af en ældre fransk herre lige for snuden af mig. Det gælder altså om at være hurtig. Her betaler man, som navnet antyder, efter vægt. Metrostop: Mabillon.

Avenue des Champs-Élysées. Gaden, som løber fra Stjernepladsen, hvor Triumfbuen ligger er spækket til renden med alt hvad hjertet kan begærer. Alt fra H&M til Chanel. Det var også her jeg købte min Marie. Du finder også en Disney Store, som bestemt er er besøg værd for børn og barnlige sjæle (som mig). Jeg fik købt en julegave derinde. En skøn, skøn prinsessekjole. Seriøst kunne man få dem i voksen størrelse var jeg nok selv lusket af med en 😉 Metrostop: Charles de Gaulle – Etoile.

Galeries Lafayette stormagasin, som er spækket med lækre designvarer og asiater på jagt efter design. Jeg har aldrig set så mange designer tasker langet over disken så snapt, som det sker her. Det er lidt af et syn i sig selv. Husk at kigge op. Loft konstruktionen er smukt. OBS. I gaderne omkring Lafayette ligger Zara, H&M osv. Metrostop: Chaussée d’antin – Lafayette.

Hvor skal vi spise? 5 restauranter i Paris.

Nu til den sjove del. Overalt i Paris gader finder man brasserier. Perfekte til et glas koldt rosé eller en lille eftermiddagssnack. Paris er ikke i mangel på restauranter. Her deler jeg et par af vores favoritter, som vi faldt over i ugens løb.

Au Vieux Paris d’Arcole (24 Rue Chanoinesse, 75004 Paris) er nok den smukkeste restaurant jeg har set. Facaden er noget helt særligt og bygningen meget gammel og skøn. Køkkenet servere klassisk fransk mad. Restauranten ligger kun et stenkast fra Notre Dame. Ned af en lille sidegade. Der er en helt særlig stemning på en lun sommeraften. Metrostop: Chàtelet.

Au Vieux Paris d’Arcole -paris img_6984

Paperboy (137 rue Amelot, 75011 Paris). Lækker og velsmagende brunch. Maden er vel det man kalder Instagram venligt 😛 Massere af grønt, friskpressede sunde juices og hjemmelavet granola. Snyd ikke dig selv for at prøve den hjemmelavede peanutbutter og karamel. Særligt i kombination. Det er himlen. Metrostop: Oberkampf

Paperboy-parisimg_7064

HolyBelly (5 rue Lucien Sampaix, 75010 Paris). Det perfekte sted til brunch. Og så laver de altså nogle af de bedste pandekager jeg nogensinde har smagt og det siger altså ikke så lidt. Jeg har spist min del af pandekager 😛 Billedet yder slet ikke maden retfærdighed, men jeg havde simpelthen for travlt med at kaste mig over pandekagerne og opdagede langt for sent, at jeg ikke havde taget et mindeværdigt billede.

img_7109tempimageforsave

Cafe Jade (10 rue de Buci, 75006 Paris). Sjovt og farverigt fortorvscafe, som servere kæmpe portioner. Gode burgere. Cafeen ligger i nærheden af Lover’s Bridge.

img_6950

L’ecritoire (3 place de Sorbonne, 75005). Skøn lille fortorvscafe i latinerkvarteret, lige ved universitetet. Dejligt lukket sted med udsigte over smukke springvand. Servere en enkel men lækker salat med skinke, ost og valnødder. Og en sennepsdressing jeg godt gad eje opskriften på.

tempimageforsave

Det var vist det for denne gang. Sidder du og tænker på et skønt spisested, en oplevelse eller andet, som jeg ikke har nævnt, så del endelig i kommentarfeltet..

 

Find også mini guide til // Kreta // Bangkok // Hua Hin // Vilnius //

4 kommentarer

 • Åh, jeg vil sååå meget til Paris igen, når jeg læser dit indlæg. Og hold op, du er bare sommerfin i den kjole.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sina

  Hejsa – super guide! Kunne jeg godt have brugt i sidste uge. Ang. Lovers’s bridge. Den er på broen Pont Neuf nu og ikke Pont des arts, da hængelåsen var ved at få broen til at brase i vandet. Au revoir – Sina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa Sina 🙂 Måske du har tips til flere oplevelser, restauranter osv du har lyst til at dele? 🙂 Det kan sagtens tænkes jeg har fået noteret navnet forkert – min geografiske sans er ikke for god 😂 Håber du havde en skøn tur 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skinkehorn med pikantost