Mini guide: Rhodos med børn – Nanna Pretzmann
Pizzahorn

Mini guide: Rhodos med børn

rhodos-mini-guide-med-boern rhodos-mini-guide

img_8201reklame

Bedre sent end aldrig. Er det ikke det man siger? I hvert fald har jeg endelig fået taget mig sammen  til at lave en lille guide ud fra vores ferie på Rhodos, for efterhånden nogle uger siden. Rhodos kan anbefales, ligesom vi også synes Kreta var dejligt. Da vi var på Kreta havde jeg selv fundet flybilletter og booket hotel igennem Expedia, ligesom vi gjorde, da vi rejste en måned til Thailand. Denne gang rejste vi dog charter med all-inclusive. Selvom det også var skønt, må vi nok erkende, at en anden gang ville vi droppe det og selv sammensætte rejsen igen. Hotellet vi boede på var fint med pool, god beliggenhed, strand osv., som matchede prisen fint.

Hvor skal vi bo på Rhodos?

Vi boede i Lalissos by. Det er cirka 8 km udenfor Rhodos by og byen dækkede fint vores behov for restauranter, lidt shopping og legepladser. Eneste minus, for mig i hvert fald, er at strandene er stenstrand og der er meget strøm. På den anden side af øen er badeforholdene bedre for børn og der er sand.

Hvordan kommer vi rundt?

Lej en bil, er min bedste anbefaling. Det er en fantastisk måde, at komme rundt på og det giver en helt anden mulighed for spontanitet og at se andre sider af øen end de typiske turistede. Vi lejede en bil to af dagene. Der ligger udlejningssteder mange steder, og man kan selvfølgelig også booke på forhånd via f.eks. Expedia.

Hvad skal vi se?

Som på alle andre turist øer er der selvfølgelig de klassiske steder, som skal opleves. Lindos, den hvide by er en af dem. Den er bestemt smuk, men også fyldt til renden af turister. Vi fortrød dog ikke at vi tog afsted og spiste en lækker frokost på en af de smukke tagterrasser med udsigt over havet. Et lille tip er at køre om bag byen. Parkering her koster 5 euro, men man slipper for at slås om de gratis pladser foran og holder lige klods op ad byen.

lindos-den-hvide-by

Vi besøgte også Petaloudes, som er sommerfugle dalen. Det var ungerne svært begejstret for og synes at de hundred af sommerfugle, som sværmer rundt er også fantastisk. Man følger en rute igennem en frodig skov, med rislende vand og har imens fornøjelse af de smukke sommerfugle. Prisen var 5 euro pr snude og gratis for børn.

Seven Springs eller de syv kilder er også et rigtigt fint område til en gåtur. Der er en lang underjordisk tunnel, hvor man går i kildevand. Jeg turde ikke – der var alt for mørkt og jeg har det lidt stramt med klaustrofobiske rum. seven-springs-rhodos

Old Town i Rhodos er et must-see. Jeg er ikke vild med selve hovedgaden, hvor man nærmest drukner i mennesker, men strikker man ind ad de små sidegader er man pludselig i en helt andet verden væk fra larm, omgivet af smukke bygninger og hyggelige lokale restauranter.

img_8105 img_8113

Ellers kan jeg virkelig anbefales at tage den lejede bil og køre langs kysten fra Soroni mod Monolithos. Turen i bjergene er skøn og udsigten til havet er helt fantastisk. Området omkring Emponas er fyldt med vinmarker og i Siana kan lokalt honning købes. Vi spiste frokost i bjergene på en lille lokal restaurant, hvor den ældre kvinde, som ejede stedet, grillede maden til os.

img_8350

Gode spisesteder/restauranter på Rhodos

Jeg har lidt forskellige bud på lækkert mad, men den ultimative bedste restaurant vi besøgte på Rhodos og egentlig også Kreta er Knight of Olde. Den ligger i Lalyssos og har gjort det i over 25 år. Den ejes af en græsk mand og hans skotske kone. Portionerne er kæmpe. Vi gjorde faktisk det at vi bestilte et udvalg af forretter, som vi delte i stedet. Så lækkert og på den måde får man prøvet noget nyt. Jeg kan især anbefale Deep Fried Feta cheese. Så lækkert. Og den dygstegte kylling. Og caramelised porkbelly. Det lyder ikke sådan, men det smagte fantastisk.

I Lalyssos ligger også Cakebox. Er du kagesulten må du slå et smut forbi. Der er simpelthen fantastiske kager for enhver smag og så er det billigt. Prisniveauet på mad er generelt lavere end i DK.

Cristos corner (Kostas Tervana), som vi besøgte, da vi kørte i bjergene omkring Siana. Restuaranten var lidt forfalden, maden simpel, men der var en helt fantastisk udsigt. Ejeren, en ældre kvinde, havde tidligere drevet restauranten med hendes mand. Nu drev hun den alene, da han ikke lever mere.

img_8354 img_8357

Marco Polo i Rhodos old town. Vi nåede desværre ikke at besøge denne, men jeg spottede den, da vi gik rundt i de smalle stræder og forelskede mig straks. Da jeg senere googlede den erfarede jeg, at den er ganske populær for sit køkken og smukke køkkenhave.

Kostas Village Terverna (i Lalyssos) servere de lækreste vafler og bananasplits. Efter omdømme også lækkert mad, men vi smagte kun desserter.

kostas-terverna-rhodos

Strand anbefalinger

Stranden ved Lalyssos består af sten og der er som nævnt meget strøm. Vi følte os ikke trygge ved at bade med børnene der og tog i stedet til Tsampika Beach, som skulle være den mest børnevenlige strand. Det er den bestemt også. Faktisk er den helt perfekt til badning og strandslot bygning. Den er meget besøgt, fyldt med turister og diverse mulighed for vandsport osv. Den del kunne jeg sagtens undvære, men stranden og det lune og klare vand opvejede klart. Der er i øvrigt både toilet og bad. Det virkede den ene dag vi var der 😉

Shopping & markeder på Rhodos

I Rhodos by findes gode muligheder for shopping. Der findes både H&M og Zara. Især sidstnævnte skal jeg altid et smut forbi, når vi rejser. Vi har nemlig ingen Zara i Aalborg. I den gamle bydel af Rhodos er det mest souvenirs, som kan købes. Jeg spottede dog også enkelte pels forretninger, selvom det måske ikke er pels man tænker mest på i 30 graders varme.

Er man til lokale markeder, som vi absolut elsker, så er Agios Dimitris et godt bud. Det består hovedsageligt af blomster, frugt, grønt osv., men stemning er så lokal og hyggelig. Markedet afholdes om lørdagen fra 9-13.

Agios-dimitris-rhodos

 

Læs også // Mini guide: Kreta // Mini guide: Hua Hun // Mini guide: Bangkok // Mini guide: Paris //

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizzahorn