Sommeren byder for vores vedkommende på et hav af udflugter og ferie. Derfor er jeg gået i gang med at fylde fryseren med mad, som er let at spise i bilen eller medbringes på turene. Blandt andet pirogger, som jeg her deler opskriften på, men også pølsehorn med ost, pizzasnegle og spinatboller.
Pirogger med spinat & hytteost fyld
Cirka 10 styk pirogger
25 gram gær
2 dl vand
1 tsk honning
1 tsk salt
2 æg
6 spsk græsk yoghurt (creme fraiche, yoghurt eller lignende kan også bruges)
3 dl grahamsmel
Cirka 7 dl hvedemel
Æg til pensling
Sesam til drys
Spinat & hytteost fyld
1 lille løg hakket fint
250 gram frisk spinat (kan erstattes af frossent)
150 gram hytteost
1-2 fed hvidløg
Evt. en smule maizena
Muskatnød
Salt & pber
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, salt, græsk yoghurt og æg. Miks godt. Tilsæt herefter først grahamsmel og herefter hvedemel lidt efter lidt til dejen har en god konsistens. Hellere for lidt mel end for meget. Ælt piroggen dejen godt igennem og lad den herefter hæve i en god time.
Imens laves fyldet. Løget og hvidløget hakkes fint. Kommes på panden i en smule olie. Steg et par minutter før spinat og hytteost tilsættes og steges med. Der er meget vand i spinat, så konsistensen kan godt blive rimelig vandet. Er det tilfældet drysses lidt maizena over og fyldet vil så samle sig igen. Smag til med en smule revet muskatnød, salt og peber.
Dejen rulles ud og der laves pirogger med f.eks. skål eller glas, som skabelon. Brug en med en diameter på cirka 15 cm.
Fordel fyldet på piroggerne og brug lidt æg i kanten, som lim, før du vipper dem sammen og trykker enderne med en gaffel.
Pensl med æg og drys med sesam og lad efterhæv i 20-30 minutter.
Piroggerne bages ved 180 grader (alm ovn) i 15-20 minutter.
Find også opskrift på // Spinatboller // Rødbedeboller // Spinatpølsehorn // Pizzasnegle // Rødbede boller // pølsehorn // mini rugbrød // regnbuemuffins // Spinatboller med hytteost // Gulerodsboller med spinat //