NannaPretzmann.dk
Daim islagkage med mandelbund

Gulerodsboller med spinat

Gulerodsboller med spinat Gulerodsboller med spinat

Søndag står den som oftest på hygge i roligt tempo. I skrivende stund har jeg netop sat mig på sofaen, med computeren, for at dele opskriften på gulerodsboller med spinat med jer. Pigerne er sammen med deres far idag. De havde planer om legeplads og fodring af ænder. Imens prøver jeg at få ordnet lidt praktiske ting, som blandt andet indbefatter bagning til madpakker i den kommende uge. I øjeblikket står gulerodsboller højt på ønskelisten, så dejen står pt og hæver på køkkenbordet. Jeg tror også snart jeg skal have fyldt depoterne i fryseren igen. Jeg plejer altid at bage en ordentlig dynge pølsemuffins med ost, pizzamuffins, pizzasnegle og pølsehorn. Det er rart at kunne hive en pose op, når vi smutter en tur på legepladsen, på turer eller egentligt også bare til madpakkerne.

Opskrift på gulerodsboller med spinat

18-20 stk.

2 store gulerødder (cirka 250 gram)

6 dl lunken vand

25 gram gær

2 tsk rørsukker

1 tsk salt

2 håndfulde frisk spinat (cirka 75 gram)

2 spsk. olie

1 dl solsikkefrø

10 dl hvedemel

4 dl durummel

1 dl mel til æltning og 1 dl mere efter hævning

 

Opløs gæren i halvdelen af det lunkne vand. Kom resten af vandet i en minihakker med spinat og kør til du har en jævn blanding. Alternativt brug blender eller hak spinatten meget fint. Gulerødderne skal også rives – jeg har en Moulinex.

Kom sukker, salt og det revne gulerødder og spinat i. Kom olie, frø og melet i. Dejen er fortsat klistret, men pas på med melet. På grund af spinat og gulerødder kan man blive ved med at tilføre mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver tørre. I stedet kommes lidt mel ud over køkkenbordet og lidt over dejen inden du ælter.

Lad dejen hæve en time eller to. Brug igen mel, når bollerne skal rulles. Men pas på med ikke at bruge for meget.

Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand.

Gulerodsboller-med-spinat-opskrift

Bages ved 200 gram varmluft i cirka 10-12 minutter.

Find opskrift på // Daim islagkage // Spinatboller // Squashboller // Koldhævede yoghurt boller // Broccoli boller // Skildpadde cheesecake //

   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Daim islagkage med mandelbund