Gulerodsboller med spinat – Nanna Pretzmann
Daim islagkage med mandelbund

Gulerodsboller med spinat

Gulerodsboller med spinat Gulerodsboller med spinat

Søndag står den som oftest på hygge i roligt tempo. I skrivende stund har jeg netop sat mig på sofaen, med computeren, for at dele opskriften på gulerodsboller med spinat med jer. Pigerne er sammen med deres far idag. De havde planer om legeplads og fodring af ænder. Imens prøver jeg at få ordnet lidt praktiske ting, som blandt andet indbefatter bagning til madpakker i den kommende uge. I øjeblikket står gulerodsboller højt på ønskelisten, så dejen står pt og hæver på køkkenbordet. Jeg tror også snart jeg skal have fyldt depoterne i fryseren igen. Jeg plejer altid at bage en ordentlig dynge pølsemuffins med ost, pizzamuffins, pizzasnegle og pølsehorn. Det er rart at kunne hive en pose op, når vi smutter en tur på legepladsen, på turer eller egentligt også bare til madpakkerne.

Opskrift på gulerodsboller med spinat

18-20 stk.

2 store gulerødder (cirka 250 gram)

6 dl lunken vand

25 gram gær

2 tsk rørsukker

1 tsk salt

2 håndfulde frisk spinat (cirka 75 gram)

2 spsk. olie

1 dl solsikkefrø

10 dl hvedemel

4 dl durummel

1 dl mel til æltning og 1 dl mere efter hævning

 

Opløs gæren i halvdelen af det lunkne vand. Kom resten af vandet i en minihakker med spinat og kør til du har en jævn blanding. Alternativt brug blender eller hak spinatten meget fint. Gulerødderne skal også rives – jeg har en Moulinex.

Kom sukker, salt og det revne gulerødder og spinat i. Kom olie, frø og melet i. Dejen er fortsat klistret, men pas på med melet. På grund af spinat og gulerødder kan man blive ved med at tilføre mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver tørre. I stedet kommes lidt mel ud over køkkenbordet og lidt over dejen inden du ælter.

Lad dejen hæve en time eller to. Brug igen mel, når bollerne skal rulles. Men pas på med ikke at bruge for meget.

Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand.

Gulerodsboller-med-spinat-opskrift

Bages ved 200 gram varmluft i cirka 10-12 minutter.

Find opskrift på // Daim islagkage // Spinatboller // Squashboller // Koldhævede yoghurt boller // Broccoli boller // Skildpadde cheesecake //

14 kommentarer

  • Tina

    Ser så lækker ud, kan man bruge frosne spinat der er optøet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

    Hej. De ser lækre ud.
    Kan man evt erstatte mere af hvedemelet med durum…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hvor lang tid holder de sig, hvis ikke de fryses?:) og skal de opbevares på køl?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg fryser altid ned i mindre portioner og tager op løbende. Derfor plejer de oftest kun at ligge et par dage på køkkenbordet her og det fungere fint. De bliver ikke tørre 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    De ser lækre ud. Og super som madpakker tænker jeg. Hvis de skal være klar til tidlig hverdagsmorgen, vil jeg så kunne lægge dejen sammen om aftenen og bage dem morgenen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Belinda

    Kan man erstatte durum mel med andet.?
    Glemte at købe det. 🙈

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Undskyld, jeg overså helt din besked. Men ja det kan du sagtens 🙂 Du kan blot bruge hvedemel eller måske en grovere mel..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Kan man komme hytteost i dine gulerodsbollrr med spinat hvis ja hvordan ?
    Kh Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

    Hej. Skal bollerne være lidt våde indeni når de tages ud af ovnen, eller skal de være helt tørre? Har givet dem rigelig af tid og de stadig lidt våde når de kommer ude af ovnen, altså inden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Daim islagkage med mandelbund