Linseboller med squash – Nanna Pretzmann
Frisk pasta med kantareller og fløde

Linseboller med squash

Linseboller med squash opskriftLinseboller med squash opskrift

Hvis du er på udkig efter lækre bløde og mættende boller, så har du fundet frem til den helt rigtige opskrift. Linseboller mætter vanvittigt godt og de er da også propfyldte med protein, netop på grund af de røde linser. Squashen er med til at holde linsebollerne friske og sørge for, at de ikke er kedelige og tørre på anden dagen, som let kan være tilfældet, når man bager.

Hvis du ønsker en grovere variant af linsebollerne er det let, at udskiftet hvedemelet med en grovere mel. Du kan eventuelt og tilsætte kerner til selve dejen.

Opskrift på linseboller med squash

20 linseboller med squash

25 gram gær

6 dl lunken vand

1 tsk salt

2 spsk olie

2 dl røde linser

En revet squash

4 dl durummel

Cirka 12 dl hvedemel

Pensl med vand og drys med kerner

 

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM

 

2 dl røde linser kommes i en gryde med vand og en smule salt. Koges 1o minutter, hæld herefter vædde fra og lad linserne køle. De må ikke være for varme, når de kommes i dejen, da de så kan slå gæren ihjel.

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær hvedemelet. Rør linsebolle dejen godt sammen. Hvedemelet tilsættes nu lidt efter lidt. Hellere for lidt, end for meget. For meget mel giver tunge, tørre og kompakte boller. Linserne og squashen gør, at dejen er våd at arbejde med, men bliv ikke fristet til at blive ved med at tilføje mel.

Lad hæve i 1-2 timer.

Del herefter dejen i 2o og form stykkerne til boller. Hvis dejen er meget klistret, så brug lidt ekstra mel på hænderne.

MODTAG MIT NYHEDSBREV – TILMELD DIG HER OG FÅ OPSKRIFTER DIREKTE I INDBAKKEN

Linseboller med squash opskrift

Lad efterhæve cirka 20 minutter på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys med kerner.

Tænd ovnen på 180 grader (alm ovn). Bag bollerne i 20-25 minutter til de er gyldne.

Linseboller med squash

Find også opskrift på // Squashbrud // Gulerodsbrud med skinke // Squashboller med gulerødder // Spinatboller // Grove spinatboller med hytteost // Broccoliboller // Grøn smoothie //

2 kommentarer

  • Lilja

    Den opskrift skal prøves snart! Ved du mon hvordan det ville være med beluga-linser i stedet for de røde linser?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk pasta med kantareller og fløde