Verdens bedste franskbrød – Nanna Pretzmann
Linseboller med squash

Verdens bedste franskbrød

Verdens bedste franskbrød opskrift Verdens bedste franskbrød opskrift

Verdens bedste franskbrød bagt efter verdens letteste opskrift. Det allerbedste ved denne opskrift er, hvor let det er at forandre den. En dag bruger jeg spinat, en anden rødebede, en tredje squash, en fjerde gulerod osv, osv. Og hver dag sidder brødet lige i skabet og bliver ikke tørt hurtigere end man kan bage det, som det altså sker med nogle opskrifter. Det er selvfølgelig det grønt, som jeg tilsætter, som sinker den proces.

I øvrigt kan franskbrødet snildt komme en tur i fryseren. Jeg bager derfor gerne en stor portion, så vi har lidt på lager i fryseren.

Opskrift på verdens bedste franskbrød

2 franskbrød

  • 250 gram spinat / rødebede eller noget tredje
  • 25 g gær
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 6 dl lunken vand
  • 4 dl durummel
  • Ca 11 dl hvedemel
  • Vand til pensling
  • Sesamfrø til drys

 

Blend spinat sammen med en smule af vandet. Jeg bruger min minihakker, men en blender eller stavblender kan også bruges. Resten af vandet kommes i en skål og gæren opløses heri. Tilsæt spinat, rørsukker, salt og rør godt. Kom durummel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Der skal muligvis mere hvedemel i, men vær opmærksom på ikke at blive ved med at komme i. Spinaten gør dejen meget våd at arbejde med, men bollerne bliver tørre, hvis man putter alt for meget mel i.

OBS – når jeg bruger rødbede eller squash i dejen, som bruger jeg et elektrisk rivejern – det går simpelthen så hurtigt og nemt.

Ælt dejen godt igennem og lad den hæve under klæde i minimum en time, gerne længere.

Verdens bedste franskbrød opskrift Verdens bedste franskbrød opskrift

Del franskbrød dejen i to og form to franskbrød og kom dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys med sesam.

Lad efterhæve i cirka 20 minutter.

Bages ved 200 grader (varmluft) i cirka 16 minutter.

Verdens bedste franskbrød opskrift

Find også opskrift på // Gulerodsbrud med skinke // Brændenældeboller // Squashbrud // Spinatboller med hytteost // Pirogger med spinat // Verdens bedste hvidløgsbrød med ost // Kchapuri – Georgiansk ostebrød //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Linseboller med squash