Ostestænger – med 3 slags ost – Nanna Pretzmann
Hestekage | Let & simpel opskrift, hvor alle kan være med

Ostestænger – med 3 slags ost

Ostestænger opskrift Ostestænger opskrift

Det er endnu engang blevet søndag og jeg har forsøgt at være kreativ i køkkenet. Det er ingen hemmelighed, at vi nærmest altid har madpakke med, når vi smutter på tur. Det er efterhånden tit og jeg nyder at komme nye ting i madpakkerne. Denne gang er det blevet til en ordentlig omgang ostestænger. Inspireret af mine frøsnappere tog jeg skridtet videre og proppede et læs ost i. Og det smager forrygende. Ostestængerne gør sig også glimrende, som tilbehør til aftensmaden og kan selvfølgelig fryses.

Det er i øvrigt et must, at smage dem nybagte og helt lune.

Opskrift på ostestænger

20 ostestænger

 

25 gram gær

3 dl lunken mælk

2 æg

3 spsk olie

1 tsk salt

1 tsk rørsukker

Cirka 10 dl hvedemel

1 æg til pensling

 

Fyld til ostestænger 

200 gram smørost
150 gram revet gouda
50 gram parmesan

Sesam- og birkesfrø til drys

 

Lun mælken forsigtig op (vær opmærksom på, at den ikke bliver for varm og dræber gæren) og opløs herefter gæren heri. Hvis du har god tid, så prøv at brug mindre gær og lade dejen hæve længere.
Jeg bruger sjældent selv mere end 5 gram gær, når jeg bager. En pakke gær rækker langt her i husstanden.

Tilsæt herefter de øvrige ingredienser pånær hvedemel, som du venter lidt med. Rør ingredienserne grundigt sammen. Som det allersidste tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Mærk på dejen hvornår den er mættet. Du skal måske bruge mere eller mindre end 10 dl. Det afhænger af mange faktorer og dit resultat bliver bedre, hvis du øver dig i at se og mærke på dejen.
Lad herefter dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en god times tid.


FØLG MED PÅ INSTAGRAM


Vip den hævede dej ud på et meldrysset bord og rul den ud til en firkant på 30×50 cm med en kagerulle. Fordel herefter smørosten, den revne gouda og parmesanosten. Fold dejen på midten (på det korte led) og tryk den godt sammen.
Pisk et æg sammen og pensel på den ene side af dejen. Drys med birkes. Vend herefter dejen om og pensl på den anden side. Her drysser du med sesamfrø.
Nu skærer du cirka 20 strimler. Sno dejen om sig selv (se video ovenfor) og kom ostestængerne på en bageplade med bagepapir.

Ostestænger opskrift
Lad dem efterhæve i cirka 15-20 minutter.
Bages ved 200 grader i cirka 10 minutter.

Ostestænger opskrift

Find også opskrift på // Ramsløg Foccacia // Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella og feta // Grove spinatboller med chiafrø // Ostebomber //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hestekage | Let & simpel opskrift, hvor alle kan være med