Lækre & luftige morgenboller (koldhævede) – Nanna Pretzmann
DIY: Sådan laver du en babynest

Lækre & luftige morgenboller (koldhævede)

morgenbollermorgenboller

Noget af det bedste jeg ved om morgenen er nybagt brød og morgenboller. Og har man smækket dejen sammen aftenen forinden tager det faktisk kortere tid, at smække morgenboller i ovnen næste morgen, end en tur til bageren. I hvert fald fra hvor vi bor 😉 Ovenikøbet får duften af nybagte boller og kaffe lov at sprede sig i det lille hjem og den luksus skal man slet ikke kimse ad.

Opskriften her kan varieres i en uendelighed. Melet kan udskiftes, kerner kan udskiftes eller helt udlades. Det er egentlig kun fantasien, som sætter grænser. Jeg ynder at smide 2 spsk aktiv surdej i, fordi det virkelig gør noget godt for dejen og smagen, men igen, så det kan undlades.

Vil du lave en lyn version af morgenbollerne, så brug istedet 25 gram gær og lad dejen hæve i en god times tid. Det er ikke det sammen, men er ok i en snæver vending og absolut også lækre boller, som kommer ud ad det.

Opskrift på koldhævede morgenboller

10-12 stykker

5 gram gær

5 dl lunken vand

1 tsk honning

2 tsk salt

100 gram tipo mel

400 gram hvedemel

2 dl kerner

2 spsk surdej (kan undlades)

 

Rør gær, vand, honning, salt og mel hurtigt sammen til en tyk grød. Lad det herefter stå en god halv time og passe sig selv. Tilføj kerner og surdejen (kan undlades) og giv herefter dejen fuld skrue på røremaskinen i 10-12 minutter.

Når dejen kravler op ad krogen, slipper kanten og er glat og smidig, nærmest som tyggegummi, så er den der. Hvis dejen ikke er nået dertil efter 10 minutter, så prøv at tilsætte en smule mere mel. Blot pas på ikke at komme for meget i. Dejen skal være våd og klistret.

Lad dejen stå et par timer på køkkenbordet og komme godt i gang med at boble løs inden du smider den på køl natten over.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


morgenboller

Næste morgen kommer du godt med mel på køkkenbordet. Vip dejen ud. Del dejen i 10-12 stykker. Det er lettest med en dejskære dyppet i vand, da dejen godt kan klistre. Kom på bageplade med bagepapir.

Bages ved 250 grader i 12-15 minutter. Har du et bagestål vil jeg varmt anbefale, at bruge det. Det giver et helt andet resultat.

morgenboller

Find også opskrift på // Grove spinatboller med chiafrø // Ramsløgfoccacia // Hvidløgsflutes med mozzarella & feta // Squashbrud //

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Sådan laver du en babynest