Juledagene betyder massere af rester af lækkert mad. Blandt andet kød, som egner sig fantastisk til lækre sandwich. Jeg har fyldt fryseren med lækre trekantet sandwich brød, så vi kan hive dem op og blandt andet bruge dem til resterne af vores juleskinke.
På billederne har jeg lavet en roastbeef sandwich med salat, remoulade og ristet løg. Himmelsk, hvis du spørger mig 😛
Opskrift på trekantet sandwich brød
Cirka 10 styk
25 gram gær
2 dl lunt vand
2 dl øl
500 gram hvedemel
50 gram fuldkornsmel
100 gram revet gulerod
2 spsk frisk oregano
2 tsk salt
Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve i en times tid.
Del dejen i to. Rul en del dej ud og skær ud i trekanter (se billeder nedenfor). Sæt på bageplade (med bagepapir) og lad hæve i en halv times tid
Kan man bruge andet ind øl , eller er øllen i for smagen skyld hvad med danskvand??
Forfatter
Du kan saftens bruge andet – jeg synes øllet gør noget godt for brødet. Jeg har ikke forsøgt med danskvand, men hørt positiv om det ☺️
Kan man bruge andet ind øl i ?? eller er det for smagens skyld ??
Kan de bages i forvejen ? Tænker jeg vil bruge dem til buffet, men kan ikke lave dem på dagen
Prøv Timian i stedet for Oregano 🙂 Det er bedre match , sådan set udfra teori omkring samgangivere.
Forfatter
Tak for tip ☺️
Kære Nanna,
Hvor lang tid før anvendelse kan de bages? Kan de fryses og stadig være gode?
Forfatter
Ja da 🙂