Indeholder affliatelinks
Det her er en af favoritterne herhjemme og det er altid stensikkert at ungerne spiser meget, når kyllingelasagne er på menuen. Faktisk lige så meget, som når spaghetti og kødsauce er på menuen. Og faktisk er kyllinge kødsaucen i denne opskrift da også en af favoritterne til netop det. Altså er det lidt en to i en opskrift, som man selv bestemmer udfaldet af.
Opskrift på kyllingelasagne
Kyllingekødsauce:
400 gram hakket kyllingekød
1 stort løg hakket fint
3-4 fed hvidløg finthakket
1 dåse hakket tomat (eller 5 store tomater hakket groft)
200 gram revet gulerod
4 spsk ketchup
Timian & oregano, salt og peber efter smag
Bechamelsauce:
25 gram smør
3 spsk mel med top
4 dl mælk
Salt, peber og muskat
(1 dl parmesan – kan undlades)
Det skal du ellers bruge:
250 gram ricotta eller en stor mozarellabøf skåret i skiver
250 gram fuldkorns lasagneplader
Step 1: kyllingekødsauce:
Svits løg og hvidløg inden du tilsætter kyllingekød. Tilsæt tomater og gulerødder og lad saucen koge. Smag til med salt, peber, timian og oregano. Jeg bruger for resten en Moulina grønsagshakker til at rive gulerødder og den kan altså virkelig anbefales.
Step 2: bechamelsauce:
Smelt smør, tilsæt mel og herefter mælk lidt ad gangen. Smag til med salt, peber og muskat. Lad koge til den tykner. (tilsæt parmensan)
Step 3: Lav kyllingelasagne:
Start med at smøre lidt bechamel i bunden af lasagnefadet. Bare et tyndt lag. Kom et lag plader over. Derpå halvdelen af kødsaucen, fordel ricottaen, plader, bechamel, kødsauce, plader og til sidst bechamel. Drys eventuelt lidt rasp over.
Bages i ovnen ved 180 grader (alm ovn) i cirka 45 minutter.
Find også opskrift på // One pot pasta – aftensmad på 10 minutter // Græskarboller // Spaghetti & kødboller // One pot pasta med kødsauce // Chokoladekage // Toffifee cheesecake // Mumie pølsehorn // Heksefingre //