Farmors chokoladekage – min favorit fra barns ben – Nanna Pretzmann
Scor billige point hos ungerne.. Ramasjang kluns

Farmors chokoladekage – min favorit fra barns ben

Sponsoreret

Chokoladekage-med-brombær

 

P9061632 P9061634

Denne chokoladekage var min absolut favorit kage, da jeg var barn. Jeg husker tydeligt, at min farmor ofte bagte den og hvordan jeg plagede min mor til også at lave den derhjemme til en fødselsdag. Jeg elskede den bare, især smørcremen i midten. Jeg elsker den bestemt ikke mindre nu. For mig repræsentere den noget vigtigt fra min barndom og den minder mig om min elskede farmor, som jeg savner hver dag. Jeg synes det er sjovt, hvordan dufte, smage og mad kan være en del af minder, som betyder alverden. Derfor synes jeg heller ikke opskriften på den fantastiske chokoladekage med smørcreme skal gemmes væk i skuffen længere. Den skal ud og forhåbentlig blive en del af andres bage minder, ligesom jeg nu skaber minder, når jeg bager den med mine børn. Det er vaskeægte bageglæde 😉

I sin oprindelige form er det blot en smørcreme i midten, men jeg ynder, at komme et par håndfulde bær sammen med 2 spsk. smørost i og på den måde tilpasse kagen årstiden eller hvad smagsløgene nu er i humør til. Faktisk gør det kagen endnu mere lækker i mine øjne, at den er så let at tilpasse og varierer. Og så elsker mine børn alle former for bær.

Når vi er ved gode gamle familieopskrifter, så har Finax lige nu en konkurrence kørende, hvor man kan vinde et års forbrug af Finax produkter samt lækre uge gevinster ved at dele familieopskrifter. I sandheden en konkurrence lige for en bagenørd som mig, som sætter stor pris på økologisk og dansk produceret mel, og måske også for dig? I hvert fald kan du deltage i den HER. Og hvis du ikke allerede gør det, så vil jeg anbefale dig, at følge Finax på Instagram. Det gør jeg allerede og jeg bliver altid så inspireret og får selv lyst til at gå i køkkenet og afprøve både nye og gamle opskrifter.

 

Opskrift på chokoladekage med smørcreme

8 personer

Chokoladekage:

250 gram melis (som er ganske almindelig sukker)

90 gram blød margarine (jeg bruger smør)

50 gram kakao

1 dl kærnemælk

1 strøgen tsk natron

2 æg

250 gram Finax hvedemel

 

Smørcreme:

150 gram margarine (jeg bruger smør)

150 gram flormelis

(Tilføj eventuelt 2 spsk smørost og 200 gram friske bær – gem nogle til pynt)

 

Den blødgjorte margarine røres med sukker og æggeblommer. Melet blandes med kakao. Natron røres ud med lidt af kærnemælken og hældes i. og melet og resten af kærnemælken tilsættes afvekslende. Til sidst kommes de stiftpiskede æggehvider i. Dejen bages i en rund springform ca. 30-45 minutter ved 170 grader (alm ovn).

Finax-økologisk-hvedemel

 

Jeg bruger to springforme med diametre på 20 cm. Hvis man kun har en springform flækkes kagen blot efter bagning. Lad kagen køle helt af.

Smørcremen laves ganske let og hurtigt. Smørret piskes blødt. Tilsæt flormelis og pisk til blandingen er hvid og ikke længere smager af smør. Jeg blander herefter smørost og bær i.

Kom smørcremen i kagen og eventuelt ovenpå. Jeg pyntede med mynte blade og blomster.

P9061639

P9061616

Og husk nu at deltag i Finax konkurrence HER. Hvem vil ikke gerne vinde et bjerg af mel og lækre kerner til bagværk 😛

Find også opskrifter på // Spinat & rødbede vafler // Flutes med hvidløgspesto // Hjemmelavede kiks // Hjemmelavede knækbrød // Cheesecake med Twix // Toffifee cheesecake // Oreo brownie med Oreo frosting //

3 kommentarer

 • Louise

  Kan denne laves dagen forinden, stå på køl og stadig være lige så lækker dagen efter ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Mmmh, denne tror jeg, at jeg vil kaste mig ud i til min datters fødselsdag op mandag.
  Men jeg skal lige høre; smørret til smørcremen.. skal det være usaltet, eller har det ingen betydning?😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Scor billige point hos ungerne.. Ramasjang kluns