NannaPretzmann.dk
Libero Touch - vind 2 mdr forbrug

Toffifee cheesecake – no bake og uden husblas

AnnonceToffifee cheesecake SAM_2141 Toffifee cheesecake opskrift Toffife cheesecake

Gennem den seneste tid har jeg set flere varianter af Toffifee kager i mit feed på Facebook. Og siden da er lysten til at lave min egen variant kun vokset. Og da lækkersulten for alvor meldte sig over middag, så kastede jeg mig over mit lille projekt. Det endte ret vellykket ud, hvis altså jeg selv skal sige det 😛 Toffifee chesecaken skal ikke bages og der skal heller ingen husblas i. Den er derfor ganske simpel at gå til og meget let at lave. Skiltet i baggrunden er en lightbox lampe og kan købes HER.

Opskrift på Toffifee cheesecake

8 personer

300 gram digestive kiks

150 gram smør

 

Karamel- og nougatsovs:

(Giver cirka 2 dl)

200 gram sukker

50 gram smør

1 1/4 dl piskefløde (køb en 1/2 liter – resten skal bruges i cheesecake massen)

1 tsk vaniljearoma

100 gram nougat

 

Toffifee cheesecake:

400 gram Philidelphia smørost

6 tsk flormelis

1,75 dl karamelsauce

Resten af den 1/2 liter fløde

 

Topping:

Chokoladesovs

150 gram hakkede hasselnødder

En lille pakke Toffifee (125 gram). Gem 8-9 styk til pynt på toppen og hak resten groft.

 

Step 1: kiksebund

Kiksene skal smuldres. Jeg brugte min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Herefter kan du bruge en springform eller f.eks. en bagering på et kagefad som mig. Jeg brugte en diamanter på 22 cm, men vil du have kage lidt højere, så brug 20 cm.

Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af bagering/springform. Sæt i køleskabet.

 

Step 2: Lav karamel- og nougatsauce

Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.

Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.

Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.

Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.

Slut af med at tage af varmen og tilsætte vanilje og nougat. Rør rundt til opløst. Smag til og tilsæt eventuelt mere.

Lad karamellen køle inden du skal bruge den i cheesecake massen og som topping

 

Step 3: Cheesecake massen

Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding.

Pisk fløden til piskeskum. Vend det forsigtigt i flødeosten sammen med karamellen. Husk at gemme lidt karamel til topping.

 

Step 4: saml Toffifee chesecake

Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom hakket hasselnød, chokoladesauce, hakket toffifee og lidt karamel- og nougatsauce ud over kiksebunden. Kom herefter halvdelen af cheesecake massen på og lav endnu et lag topping. Kom resten af cheesecake massen på og slut af med endnu et lag nød, hele toffifee, karamel og chokoladesauce.

Stil kagen et par timer i køleskabet inden den serveres.

SAM_2122 SAM_2124 SAM_2125

SAM_2142

Find også opskrift på // Bounty cheesecake // P-tærte kage // Mumie pølsehorn // Lasagne muffins // Pizza boller // Modellervoks // Italienske flutes //

 

Følg også med på Instagram HER og Snapchat under navnet ‘Tvillingernesmo’ 😀

Image HTML map generator
   

63 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Libero Touch - vind 2 mdr forbrug