Libero Touch - vind 2 mdr forbrug

Toffifee cheesecake – no bake og uden husblas

Toffifee cheesecake SAM_2141 Toffifee cheesecake opskrift Toffife cheesecake

Gennem den seneste tid har jeg set flere varianter af Toffifee kager i mit feed på Facebook. Og siden da er lysten til at lave min egen variant kun vokset. Og da lækkersulten for alvor meldte sig over middag, så kastede jeg mig over mit lille projekt. Det endte ret vellykket ud, hvis altså jeg selv skal sige det 😛 Toffifee chesecaken skal ikke bages og der skal heller ingen husblas i. Den er derfor ganske simpel at gå til og meget let at lave.

Tilføjelse: Min Toffifee cheesecake har efterhånden et par år på bagen, men den smager stadig fantastisk og vi laver den stadig i køkkenet derhjemme. Siden jeg første gang delte den, er den blevet testet løs af hundredvis af jer. Populariteten har også gjort, at enkelte andre har kopieret opskriften og lagt den op uden tilladelse. Det er jo en smule ærgerligt, men leder i efter original opskriften på Toffifee cheesecake, så er det hos mig i finder den 😉

Opskrift på Toffifee cheesecake

8 personer

300 gram digestive kiks

150 gram smør

 

Karamel- og nougatsovs:

(Giver cirka 2 dl)

200 gram sukker

50 gram smør

1 1/4 dl piskefløde (køb en 1/2 liter – resten skal bruges i cheesecake massen)

1 tsk vaniljearoma

100 gram nougat

 

Toffifee cheesecake:

400 gram Philidelphia smørost

6 tsk flormelis

1,75 dl karamelsauce

Resten af den 1/2 liter fløde

 

Topping:

Chokoladesovs

150 gram hakkede hasselnødder

En lille pakke Toffifee (125 gram). Gem 8-9 styk til pynt på toppen og hak resten groft.

 

Step 1: kiksebund til Toffifee cheesecake

Kiksene skal smuldres. Jeg brugte min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Herefter kan du bruge en springform eller f.eks. en bagering på et kagefad som mig. Jeg brugte en diamanter på 22 cm, men vil du have kage lidt højere, så brug 20 cm.

Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af bagering/springform. Sæt i køleskabet.

 

Step 2: Lav karamel- og nougatsauce til Toffifee cheesecake

Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.

Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.

Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.

Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.

Slut af med at tage af varmen og tilsætte vanilje og nougat. Rør rundt til opløst. Smag til og tilsæt eventuelt mere.

Lad karamellen køle inden du skal bruge den i cheesecake massen og som topping

 

Step 3: Toffifee Cheesecake massen

Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding.

Pisk fløden til piskeskum. Vend det forsigtigt i flødeosten sammen med karamellen. Husk at gemme lidt karamel til topping.

 

Step 4: saml Toffifee chesecake

Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom hakket hasselnød, chokoladesauce, hakket toffifee og lidt karamel- og nougatsauce ud over kiksebunden. Kom herefter halvdelen af cheesecake massen på og lav endnu et lag topping. Kom resten af cheesecake massen på og slut af med endnu et lag nød, hele toffifee, karamel og chokoladesauce.

Stil kagen et par timer i køleskabet inden den serveres.

SAM_2122 SAM_2124 Toffifee cheesecake opskrift

Toffifee cheesecake opskrift

Find også opskrift på // Bounty cheesecake // P-tærte kage // Mumie pølsehorn // Lasagne muffins // Pizza boller // Modellervoks // Italienske flutes //

 

Følg også med på Instagram HER 

84 kommentarer

  • Åh, hvor ser den lækker! Elsker, elsker tofifee. Normalt er jeg ikke til ‘billigt’ chokolade, men tofifee har altid været en favorit 😉
    http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ina

    Den ser superlækker ud 😊 Nu har jeg ikke nærlæst opskriften, men kan den evt laves dagen inden?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Er ved at lave toffiee cheesecake, men bliver i tvivl og det der karamelsause man køber eller det er den jeg har lavet der skal i oste/fløde blandingen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Er ved at lave toffiee cheesecake, men bliver i tvivl og det der karamelsause man køber eller det er den jeg har lavet der skal i oste/fløde blandingen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Er det den købe karamel eller den jeg lige har lavet der skal i oste blandingen. Haster

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

    Hvad er vanilje aroma? Hvor køber du det? Eller er det det samme som vaniljesukker?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

    Er det bare købe chokoladesovs du har brugt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ingrid

    Skal karamelsovsen være helt kølet af inden man kommer det i cheesecake massen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina Hansen

    Hvad størrelse springform har du brugt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone A Andersen

    Hvor mange personer regner du med til en kage,

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Solvejg

    Hold da op, skal du ikke passe på ikke at spise for meget med alle de lækre ting, du laver. Jeg tør næsten ikke laver alle tingene, da jeg så ved, jeg vil ende med at spise det hele. 😊😊😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten

    Hejsa. Skal lave denne lækre kage til fødselsdagsgæster i morgen. Men kan den ikke godt klare at stå natten over?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Saranda

    Hej! Min osteblandning er blevet tynd men bliver den fast når den er i køleskabet i et par timer eller hvordan? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa 🙂 Den skulle helst ikke være tynd når den er pisket sammen. Hvilke smørost har du mon brugt? Philidelphia funker altid, men nogle andre mærker bliver tynde og kræver husblas 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Saranda Estrefi

    Jeg har gjort præcis som du har skrevet 🙂 og har brugt de samme ting helt præcis ved ikke om det er fordi osteblandningen skulle piskes sammen til den var blevet en del tykkere eller hvordan?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hmm så er jeg faktisk ikke helt sikker på hvad det kan være.. Du har pisket fløden til skum ikke? 🙂
      Uanset kan du i hvert fald redde den med husblas, hvis du ligger inde med noget af det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Saranda Estrefi

    Nej desværre kun til pisket fløden til som normalt ://

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Saranda Estrefi

    Nej desværre har kun pisket fløden til som normalt*

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Hej
    Jeg har sådan noget karmel creme, bageren bruger. Kan det bruges i stedet for at lave sin egen ?
    Håber på hurtigt svar 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lamaa

    Hvilken slags chokoladesovs kan man bruge ?:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hej
    Kan den laves dagen før? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] på denne fantastiske kage, har jeg lånt fra bloggeren, Nanna Pretzmann  Vi ændrede en smule på mængden af nødder og karamel inden i kagen.. og så brugte vi en 22Cm […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hvor mange dage kan den holde sig i køleskabet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina Jensen

    hvad for noget nougat er det du bruger? Det man bruger til juleguf med marcipan?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lonie

    Igår aftes lavede jeg kagen og satte den på køl. Her til morgen har den stadig ikke sat sig. Har du en ide om, hvad der mon er gået galt? :-/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Den skal allerede være tyk i konsistensen, når du kommer massen ovenpå kiksene. Var den det? 😀 Jeg har før brugt andre smøroste end Philidelphia og der blev massen for tynd. Ved ikke om det kan være tilfældet? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lonie

    Jeg brugte Philidelphia. Konsistensen var ikke helt tyk inden massen kom ovenpå. Måske karamelsovsen skulle have kogt lidt længere 🙈 Kagen har nu været en tur i fryseren og smager skønt. Tak for hurtig svar og lækker opskrift 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Kan man lave kagen dagen inden..?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Chokoladesovsen, hvor meget skal man bruge og smelter man selv? Syns ikk jeg ka se det i opskriften😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja

    Hej Nanna,

    Jeg har lavet karamelsovsen men efterhånden som den køler ned skiller den. Altså karamelmassen udskiller væske. Er det normalt eller har jeg gjort noget forkert?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    Kan den godt laves dagen før, eller vil bunden blive kedelig ? Pynter den selvfølgelig først inden servering

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Kan man bruge kondenseret mælk i stedet for at lave karamelsovsen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Kan den bruges som dessert ? – og hvad vil man sp evt. kunne servere sammen med ? Måske frugt eller ??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne pia

    Hvordan får i kagen fra springformen og over på et fad?
    Eller har i ikke bunden i og laver den direkte på fad?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pjevsen

    Jeg blev bestilt til at lave den til min svigersøns fødselsdag i morgen. Jeg har selvfølgelig prøvevalg undervejs og jeg glæder mig meget til i morgen. Det eneste jeg savner er en ingrediens liste. Jeg manglede chokoladeovertræk. Troede den var en del af det jeg selv havde lavet

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Judith

    Hvilken ckokoladesovs? Formoder det bare er lidt chokolade der skal smeltes og pyntes med på toppen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aase Wolter

    Kan kagen laves i god tid og fryses? Det ville være dejlig nemt.
    Vh Aase

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg har ikke forsøgt at fryse den, så jeg ved ikke hvordan det bliver af det. Men du kan sagtens lave den 1-2 dage inden. Den bliver kun bedre af at stå 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • aase

      Det lyder godt. Det er altid (for mig ) lidt stressende, når maden skal laves i sidste øjeblik.
      Tak for svar
      Aase

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg har det på præcis på samme måde 🙂 Håber den falder i jeres smag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Vil man kunne bruge Odense chokoladesovs, vil det blive noget smatteri .Eller vil det være bedst med smelte chokolade.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette-louise

    Hey 😀 Svigermor kommer på besøg i weekenden og tænker at kagen her skal hjælpe med at imponere lidt 😉 spørgsmål; kan jeg erstatte vanille aromaen med 1 vanille stang? Eller skal det være vanille sukker?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aase Wolter

    I går serverede jeg din fantastiske toffifie kage. Stor ros fra alle.
    Jeg lavede kagen i god tid og frøs den. Jeg kan fortælle, at bunden også er sprød og dejlig selv om den har været frosset. Vh Aase

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er jeg glad for at høre 🙂
      Og tak for tippet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maiken

      Åh hvor godt man kan fryse den! Hvor lang tid før tager du den ud af fryseren så? Frøs du kagen med pynten på toppen? Eller pyntede du den før servering?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Jeg har netop lavet denne LÆKRE opskrift men i små glas – det blev så godt og fint. Jeg har glas til overs. Hvor længe tror du de kan holde sig? Jeg lavede dem onsdag eftermiddag. Kan jeg servere resterne lørdag aften for gæster?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann-Sophie

    Hvor lang tid i forvejen kan hele kagen laves?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ayse

    Ved du om den smager lige så godt hvis man smider den i fryseren?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

    Skal nougat saucen være helt kold når du blander det i fløde/oste blandingen? Tror måske min var for varm da jeg hældte det i blandingen blev meget flydende. Har forsøgt at rede det med husblas så håber jeg det går.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Libero Touch - vind 2 mdr forbrug