Toffifee cheesecake – no bake og uden husblas

Gennem den seneste tid har jeg set flere varianter af Toffifee kager i mit feed på Facebook. Og siden da er lysten til at lave min egen variant kun vokset. Og da lækkersulten for alvor meldte sig over middag, så kastede jeg mig over mit lille projekt. Det endte ret vellykket ud, hvis altså jeg selv skal sige det 😛 Toffifee chesecaken skal ikke bages og der skal heller ingen husblas i. Den er derfor ganske simpel at gå til og meget let at lave.
Tilføjelse: Min Toffifee cheesecake har efterhånden et par år på bagen, men den smager stadig fantastisk og vi laver den stadig i køkkenet derhjemme. Siden jeg første gang delte den, er den blevet testet løs af hundredvis af jer. Populariteten har også gjort, at enkelte andre har kopieret opskriften og lagt den op uden min tilladelse. Det er jo en smule ærgerligt, men leder i efter original opskriften på Toffifee cheesecake, så er det altså her hos mig i finder den 😉
Opskrift på Toffifee cheesecake
8 personer
300 gram digestive kiks
150 gram smør
Karamel- og nougatsovs:
(Giver cirka 2 dl)
200 gram sukker
50 gram smør
1 1/4 dl piskefløde (køb en 1/2 liter – resten skal bruges i cheesecake massen)
1 tsk vaniljearoma
100 gram nougat
Toffifee cheesecake:
400 gram Philidelphia smørost
6 tsk flormelis
1,75 dl karamelsauce
Resten af den 1/2 liter fløde
Topping:
Chokoladesovs
150 gram hakkede hasselnødder
En lille pakke Toffifee (125 gram). Gem 8-9 styk til pynt på toppen og hak resten groft.
Step 1: kiksebund til Toffifee cheesecake
Kiksene skal smuldres. Jeg brugte min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Herefter kan du bruge en springform eller f.eks. en bagering på et kagefad som mig. Jeg brugte en diamanter på 22 cm, men vil du have kage lidt højere, så brug 20 cm.
Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af bagering/springform. Sæt i køleskabet.
Step 2: Lav karamel- og nougatsauce til Toffifee cheesecake
Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.
Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.
Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.
Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.
Slut af med at tage af varmen og tilsætte vanilje og nougat. Rør rundt til opløst. Smag til og tilsæt eventuelt mere.
Lad karamellen køle inden du skal bruge den i cheesecake massen og som topping
Step 3: Toffifee Cheesecake massen
Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding.
Pisk fløden til piskeskum. Vend det forsigtigt i flødeosten sammen med karamellen. Husk at gemme lidt karamel til topping.
Step 4: saml Toffifee chesecake
Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom hakket hasselnød, chokoladesauce, hakket toffifee og lidt karamel- og nougatsauce ud over kiksebunden. Kom herefter halvdelen af cheesecake massen på og lav endnu et lag topping. Kom resten af cheesecake massen på og slut af med endnu et lag nød, hele toffifee, karamel og chokoladesauce.
Stil kagen et par timer i køleskabet inden den serveres.
Find også opskrift på // Spinat boller // Bounty cheesecake // P-tærte kage // Mumie pølsehorn // Lasagne muffins // Pizza boller // Modellervoks // Italienske flutes //

Åh, hvor ser den lækker! Elsker, elsker tofifee. Normalt er jeg ikke til ‘billigt’ chokolade, men tofifee har altid været en favorit 😉
http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk