Fredagenkagen er freaking tilbage! Og i en ualmindelig lækker form. Egentligt er opskriften fuldstændigt den samme, som jeg bruger, når jeg laver kanelsneglekage med vaniljecreme, men seriøst kanelsnegle med vaniljecreme på toppen fortjener altså sin helt egen spalteplads! Omend den eneste forskel egentligt er udformningen.
Jeg har aldrig spist så mange kanelsnegle, som efter vi er blevet udstationeret i Litauen. Haha det er mit piece of Denmark og jeg bliver helt barnligt glad, når jeg spiser dem. Børnene deler i øvrigt min begejstring. De 15 kanelsnegle med vaniljecreme, som opskriften her giver holdt ikke engang to timer, så var de pist forsvundet fra bagepladen. Den stakkels fader nåede ikke engang at få en.
Jeg deler forresten også opskriften på hjemmelavet vaniljecreme, men det er så fint at erstatte med købevarianten, hvor man blot tilsætter mælk. Man skal blot bruge cirka 15 tsk vaniljecreme, så der vil være en del i overskud, medmindre man selvfølgelig laver en større portion.
Opskrift på kanelsnegle med vaniljecreme
Kanelsnegle dej – 15 stk
25 gram gær
1 dl lunken mælk
50 gram blødt smør
1 spsk rørsukker
1 tsk kardemomme
1/4 tsk salt
2 æg
Ca 6 dl hvedemel
1 æg til pensling
Vaniljecreme
3 dl sødmælk
1 dl rørsukker
2 æggeblomme
1 vaniljestang
2 spsk maizena majsstivelse
Remonce
100 gram blødt smør
2 dl rørsukker (evt. farin)
2 spsk kanel
Pynt
Chokoladeglasur (kakao, flormelis og vand)
Følg også med på Instagram
Step 1: lav vaniljecreme
Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Til sidst piskes æggeblommen i.
Varm den resterende mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken når kogepunktet tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen simre igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug
Step 2: lav dejen
Rør gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da du risikere, at den tager livet af gæren. Tilsæt resten af ingredienserne, melet lidt efter lidt (og mærk efter hvornår dejen er mættet) og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve en god times tid. Imens kan du snildt bikse remoncen sammen.
Step 3: lav remonce
De tre ingredienser mikses godt sammen. Det er lettest, hvis smøren er rimelig blød.
Step 4: lav kanelsnegle med vaniljecreme
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Du skal rulle ud til en firkant på cirka 35 x 45 cm. Fordel remoncen. Rul stramt sammen på den lange led og skær snegle på cirka 3 cm bredte. Det giver cirka 15 kanelsnegle. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve en halv times tid.
Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn).
Tryk midten af kanelsneglene ned og læg en teskefuld vaniljecreme på hver.
Pensl med æg.
Bages i cirka 15 minutter.
Lad kanelsneglene med vaniljecreme køle af. Lad en tyk glasur af kakao, flormelis og vand og fordel den på sneglene.
Velbekom!
Find også opskrift på // Bounty cheesecake // P-tærte kage // Mumie pølsehorn // Lasagne muffins // Pizza boller // Modellervoks // Italienske flutes //
Min kagecreme er slet ikke blevet tyk.. Kan det reddes?
Forfatter
Har du varmet den op? Tilsæt eventuelt mere maizena☺️