NannaPretzmann.dk
Datenight med en, som er noget helt særlig

Kanelsneglekage med vaniljecreme

Kanelsneglekage-opskrift

kanelsneglekage-med-vaniljecreme-opskrift kanelsneglekage

Jeg skylder vist efterhånden en fredagskage eller to. Konceptet har ligesom ikke været så stabilt de seneste måneder, som det plejer. Men jul og ferie til Den dominikanske Republik har taget en del af min opmærksomhed og køkkentid, for den sags skyld. Ergo har jeg faktisk også snydt mig selv, for en del kage. Men denne her dævel af en kanelsneglekage baksede jeg sammen inden vi tog på ferie. Rup og stup blev spist. Men hvem elsker også kanelsnegle og med ekstra snask i form af vaniljecreme har lækkerheden nærmest ingen ende.

Opskrift på kanelsneglekage med vaniljecreme

Kanelsneglekage dej

25 gram gær

1 dl lunken mælk

50 gram blødt smør

1 spsk rørsukker

1 tsk kardemomme

1/4 tsk salt

2 æg

Ca 6 dl hvedemel

1 æg til pensling

 

Vaniljecreme

4 dl sødmælk

1 dl rørsukker

1 æggeblomme

1 vaniljestang

2 spsk maizena majsstivelse

 

Remonce

100 gram blødt smør

2 dl rørsukker (evt. farin)

2 spsk kanel

 

Pynt:

Hvid glasur (flormelis og vand)

 

Step 1: lav vaniljecreme

Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Til sidst piskes æggeblommen i.

Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug

 

Step 2: lav dejen

Rør gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da den så kan dræbe gæren. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem.

Lad hæve en god time. Imens kan du bikse remoncen sammen.

 

Step 3: lav remonce

De tre ingredienser rører godt sammen.

 

Step 4: saml kanelsneglekagen med vaniljecreme

Rul dejen ud på meldrysset bord. Cirka en firkant på 35 x 45 cm. Kom først remonce på og ovenpå vaniljecreme. Rul sammen på den lange led og smør snegle på cirka 3 cm bredte. Det giver cirka 15 kanelsnegle. Kom kanelsneglene i en springform med en diameter på 26cm. Fordel med en smule plads imellem. De skal nok hæve op og mødes.

Lad efterhæve i cirka 20 minutter. Pensl med æg.

Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25-30 minutter.

 

HUSK AT FØLGE MED PÅ INSTAGRAM @NannaPretzmann og @Mad_til_boernefamilier

p1170027 p1170026

Som det sidste skal kagen pyntes med glasur. Jeg lavede blot en hvid af en smule vand og flormelis. Ønsker man en brun tilsættes blot lidt kakao.

Kanelsneglekage Kanelsneglekage

Find også opskrift på // Gammeldags fastelavnsboller // Fastelavnsboller: wienerbrødsboller med hindbærskum og creme // Toffifee cheesecake // Kanelgifler // Hindbærdrøm // Regnbuekage //

Image HTML map generator
   

1 kommentar

  • Gitte

    Tror der har sneget sig en lille fejl ind ved mængden af mel – jeg brugte kun omkring halvdelen og det blev super lækkert 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Datenight med en, som er noget helt særlig