Halloween: Opskrift på heksefingre & troldefingre

Heksefingre opskrifttroldefingre opskrift troldefingre opskrift troldefingre opskrift

Heksefingre og troldefingre småkager er perfekt til Halloweens uhyggelige stemning og ungerne synes med garanti, at de er rigtig sjove. Et ekstra plus er at de er ret hurtige og nemme at lave. De kræver iøvrigt heller ikke særlig mange ingredienser.

Opskriften er den samme på heksefingre og troldefingre. Ved troldefingrene undlader du blot den grønne pastefarve.

Opskrift på heksefingre & troldefingre (småkager)

45-50 styk

Cirka 400 gram mel
200 gram sukker
200 gram smør
1 æg (pasteuriseret)
1 spsk vanillesukker
Grøn pastafarve
Halve mandler

Evt. kakao og jordbærmarmelade til pynt

Bland sukker og smør. Tilsæt æg – pasteuriseret, hvis ungerne prøvesmager ligesom mine – vaniljesukker og mel. Melet tilsættes lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen og stil den køligt en halv time, så bliver den lettere at rulle ud.
Rul dejen i passende tykkelse pølser og skær ud i fingerlange stykker.

Troldefingre opskrift
Tryk pølsen flad. Lav den ene ende rund og lav en kno ved at trykke ind to steder og tryk to streger med en kniv. Se billede ovenfor. Mandlerne ligges på som negle. Se nedenfor.

Heksefingre opskrift Halloween
Man kan kan lave forskellige effekter på heksefingrene/troldefingrene. Her har jeg brugt sort pasta farve lagt på med en tandstik, så fingrene ser beskidte ud.

Heksefingre opskrift
Her har jeg brugt jordbærmarmelade, som blod, i enden af fingeren og ladet et lille stykke dej være knogle. Det skulle selvfølgelig ikke have været grønt 🙂

Heksefingre opskrift
På disse har jeg smurt kakaopulver på, for at give et lidt beskidt og gammelt look.

Heksefingre
Når du er færdig med at pynte bager du troldefingrene/heksefingrene i 10-15 minutter på 200 grader (alm ovn).
Det færdige resultat ses nedenfor 🙂

Heksefingre opskrift Heksefingre opskrift

En anden populær børne opskrift til halloween her hjemme hos os Mumie Pølsebrød – find opskriften lige her 🙂

 

Find også opskrift på // Edderkopper //Græskarboller // En spandfuld jord kager // Spinatboller // Cheese Dippers // Regnbuelagkage //

Follow:
Share:

15 Comments

  1. Camilla
    29. oktober 2015 / 11:24 am

    De er så fine! Ved du om de kan bages dagen i forvejen?

    • Nanna
      Forfatter
      29. oktober 2015 / 7:08 pm

      Det kan de sagtens ☺️

  2. Emilie
    26. oktober 2016 / 2:25 pm

    Hvor mange kommer der ud af opskriften?

  3. Anna
    24. oktober 2017 / 4:21 pm

    Hvor mange fingre bliver der

    • 25. oktober 2017 / 6:30 am

      Godt spørgsmål. Jeg mindes cirka 50 styk, men det er muligt, at jeg husker forkert 🙂

  4. Henriette
    26. oktober 2018 / 9:53 pm

    Hvor længe holder de sig friske?

    • 27. oktober 2018 / 1:12 am

      De kan holde sig rigtig længe i en lukket beholder, som en dåse:)

  5. Louise
    28. oktober 2018 / 9:27 pm

    Husk at lave “fingrene” ekstra lange og tynde, da jeg har oplevet at de trækker sif sammen og bliver bredere under bagningen.

    • 28. oktober 2018 / 10:17 pm

      Ja de kan godt flyde lidt ud under bagningen, så det er en god ide ikke at lave dem for tykke 🙂

  6. Diana
    26. september 2019 / 4:03 pm

    Kan de fryses

    • 30. september 2019 / 3:55 pm

      Hejsa Diana,

      Jeg har ikke forsøgt må jeg indrømme. De kan dog holde sig meget længe i lukket beholder!

      KH
      Nanna

  7. Oline
    18. november 2019 / 7:11 pm

    Det smager så godt, jeg fik dem 63 stk, det var også i forskellige størrelse, jeg vil spørge om man kan få dem til at smage jul? Men hvordan 😊

  8. Alice
    29. oktober 2020 / 10:06 am

    Hej
    Lækre fingrer
    Er smører smeltet?

Leave a Reply


Looking for Something?