Mine udsalgskøb

Khachapuri – georgiansk ostebrød

Khachapuri - georgiansk ostebrød Khachapuri - georgiansk ostebrød

I sidste uge besøgte vi en georgiansk restaurant. Jeg har været der en gang tidligere og begge gange har jeg fået Khachapuri. Et helt fantastisk brød, som er fyldt til bristepunktet med ost. Det satte selvfølgelig gang i min trang til at forsøge, at bage det selv. Så det gjorde jeg og resultatet blev godkendt af resten af familien.

Det originale brød indeholder sulguni, som er georgiansk ost. Men det er altså ikke til at opdrive, så jeg erstattede med et miks af mozzarella og feta og den kombination ramte rimelig godt smagen af den originale.

Jeg tilberedte brødene på et bagestål, men de kan også snildt laves på panden eller i ovn.

Khachapuri – georgiansk ostebrød

(4 stk – 20 cm)

3,5 dl lunken vand

25 gram gær

Cirka 10 dl hvedemel 

2 tsk salt 

2 tsk sukker

Olivenolie til at pendle brødet med inden bagning

 

Oste fyld:

450 gram revet mozzarella 

300 gram feta

 

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker og salt og herefter hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Og lad den herefter hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka en times tid.

Imens den hæver kan du mikse den revne mozzarella med feta. Fetaen smuldres og ostene blandes godt sammen.

Vip dejen ud på et bord, som er drysset med mel, og del den i fire stykker.

Rul et stykke dej ud i en cirkel. Sørg for tilpas med mel på bordet, så dejen ikke klistre fast. Sæt herefter en 1/4 af ostefyldet på midten af dejen. Saml dejen og luk enderne. Tryk dejen flad. Rul herefter ud til en højde på cirka 1-1,5 cm. Vær forsigtig, så dejen ikke brister. Lav de resterende 3 på samme måde.

Se processen i billeder nedenfor.



Pensl med olie.

Jeg tilberedte brødet på et bagestål i en gasgrill ved 250 grader. Brødet fik cirka 4 minutter på hver side til det var fint brunt og færdigbagt.

Du kan også bruge en almindelig pande på komfuret eller bruge ovnen. Lad blot bagepladen varme med op på de 250 grader (alm ovn) og vip ostebrødet over. Bages i cirka 8-10 minutter.

Khachapuri - georgiansk ostebrød
Khachapuri - georgiansk ostebrød

Find også opskrift på // Møllehjul med ostepestofyld // Spinat boller // Pulled chicken // Hvidløgsflutes // Sandwichflutes //

   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine udsalgskøb