Anmeldelse af Ankarsrum Assistent Original røremaskine – Nanna Pretzmann
Top 3 træstammer i Ålleren

Anmeldelse af Ankarsrum Assistent Original røremaskine

Test: Ankarsrum Assistent Original Test: Ankarsrum Assistent Original

Jeg har haft min Ankarsrum siden september sidste år, det vil sige knap et halvt år og nu føler jeg mig veludrustet til at dele min erfaring med maskinen. Jeg kan i øvrigt allerede nu afsløre, at jeg er blevet enormt glad for den og aldrig vil være en røremaskine foruden igen. Det gør simpelthen bare livet lettere – både når der skal bages brød og kage. Med ekstraudstyr kan Ankarsrum i øvrigt bruges til en del mere.

Test af Ankarsrum Assistent Original

Tilbage i 40’erne introducerede Electrolux Assistent maskinen og under 2. verdenskrig blev røremaskinen faktisk så populær, at der var en ventetid på hele 3 år. I 69 blev produktionen flyttet til byen Ankarsrum og siden er navnet også skiftet hertil. Grundtanken bag Ankarsrum er dog stadig den samme. En robust, driftsikker og brugervenlig maskine, som egner til både til privat og professionelt brug.

Design & praktisk info

Ankarsrum har et fedt retro look. Jeg har valgt underdelen i en lækker blå farve, men den fåes i flere farver. Fælles for alle farver er at de kommer med den samme røreskål i rustfrit stål. Maskinen vejer 8,6 kg, så den er tung. Men ikke tungere end at jeg flytter den frem og tilbage imellem køkkenbord og viktualierum. Egentligt gad jeg godt, at den stod fremme hele tiden, men vi har simpelthen ikke plads på køkkenbordet.

At den er tung ser jeg blot som en fordel, da den er meget stabil og ikke rykker sig ud af flækken, selv ved store og tunge deje. Jeg har tidligere haft en maskine, som hoppede hen ad bordet ved selv en lille bolledej. Den blev jeg selvsagt aldrig venner med.

Motoren i en Ankarsrum er på hele 1500 Watt og stålskålen har en størrelse på hele 7 liter. Jeg har endnu ikke oplevet at røremaskinen har været for lille. Den store størrelse betyder nemlig at den kan klare en dej på hele 5 kg.

Røremaskine er ret simpel at betjene. Den har en on/off knap med indbygget minutur og en knap til at regulere hastigheden.

Når du køber en Ankarsrum medfølger stålskålen, en dejkrog, en dejrulle, en dejskraber, et låg,  en 3,5 liter plastikskål, et dobbelt piskeris og en mørdejsælter, som standardudstyr. Udover dette kan der tilkøbes en her del udstyr – mere om det senere.


Find opskrift på grove spinatboller med chiafrø


Test: Ankarsrum Assistent Original

Røresystem

Røresystemet er simpelthen så unikt, at det fortjener sit eget punkt. Ankarsrum adskiller sig nemlig fra andre røremaskiner, da det er selve skålen, som rotere og ikke æltekrogen. Og det fungere simpelthen så godt med den dejskraber og æltekrog som medfølger. Dejskaberen tager dejen fra kanten og æltekrogen arbejder imens med dejen. At få en Ankarsrum har simplethen forbedret mit bagværk betydeligt. Dejen bliver glat og gennemæltet og skålen er nærmest ren efterfølgende, hvilket letter rengøringen.

Til mindre mængde deje medfølger, som nævnt, også en dejrulle. Den er f.eks. rigtig god til at fordele blødt smør i en dej. Men er generelt til mindre portioner og for det meste bager jeg større portioner. Vi er en stor familie og når jeg er i gang laver jeg også altid til fryseren.

Jeg tænker også, at støj er relevant at tale om i denne sammenhæng, for selvfølgelig er en robust røremaskine, som Ankarsrum, ikke støjfri. Men maskinen støjer altså heller ikke så meget, at det er generende.

Ekstraudstyr

Der findes et hav af ekstra udstyr. Faktisk kan det købes i en stor pakke

Ekstraudstyrspakken indeholder:

  • Kødhakker (inklusiv hulskive på 4,5 mm, kniv, pølsehorn, bakke og nedstopper)
  • Citruspresser
  • Blender
  • Rivejern
  • Pastaplader
  • Purépresser
  • Småkagejern

Jeg har også denne pakke, men til dato må jeg indrømme, at jeg simpelthen ikke har fået det brugt. Det skyldes hovedsagligt, at jeg allerede inden anskaffelse af Ankarsrum havde en foodprocessor og blender, som jeg er vant til at bruge.

Kødhakkeren er jeg dog sikker på nok skal komme i brug og hvad jeg har kunne læse mig til andre steder, så er den god.

Ankarsrum

Min konklusion

Som det måske har fremgået undervejs er jeg svært begejstret for min Ankarsrum røremaskine. Den er solid, flot at kigge på og så ælter den som en drøm og efterladen nærmest ingen opvask. Røreskålen er stor og motoren stærk.

Den store pakke har jeg, som nævnt, ikke fået brugt endnu. Jeg bager allermest brød og kage og så pisker jeg også fløde i min Ankarsrum.

Prisen skal de fleste lige sluge, men når det er sagt, så synes jeg at den er pengene værd og jeg forventer, at maskinen vil følge mig mange, mange år frem! Der er i øvrigt også 7 års garanti på motoren.

Prisen for en Ankarsrum er cirka 3.999 og lige nu har jeg spottet røremaskinen med den store udstyrspakke til 4.999 HER.

Har du nogle spørgsmål?

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 3 træstammer i Ålleren