Rugklappere – de lækrestre sandwichbrød

rugklapper-opskrift rugklapper-opskrift

Det er efterhånden ved at være lidt tid siden, at jeg har delt en opskrift herinde. Bagningen af både brød og søde sager har stået fuldstændig på standby i travl hverdag, eksamen og syge børn. Overskuddet har simpelthen ikke været der. Men nu har jeg igen fået fyldt lidt godt i fryseren. Rugklapperne her er perfekte i madpakkerne og mætter ganske godt.

Opskrift på rugklappere

8 styk

25 gram gær

4 dl lunken vand

2 dl fuldkornshvedemel

2 dl groft rugmel

Cirka 6 dl hvedemel

1 dl græskarkerner

1 dl solsikkekerner

1 dl sesam

1 dl hørfrø

1 tsk salt

2 tsk honning

3 spsk græsk yoghurt med top

 

Gæren opløses i det lunkne vand. Kom resten af ingredienser i og miks dejen godt sammen. Den skal være som en tyk grød.

Lad dejen hæve i en god time.

Tag to skeer og dyp dem i lunken vand. Fordel dejen i 8 stykker på en bageplade med bagepapir.

Lad hæve en halv times.

Tænd oven på 220 grader og bag i cirka 20 minutter.

rugklapper opskrift-på-rugklappere

Find også opskrift på // Spinatboller // Pølsemuffins med ost // Pizzasnegle // Skinkehorn med pikantost // Rødebedeboller // Grove spinatboller med hytteost // Broccoliboller // Toffifee cheesecake // Kanelsneglekage //

Follow:
Share:

7 Comments

  1. Sasha
    13. oktober 2020 / 11:54 am

    Kan man skifte yoghurt ud med mælk?

    • 13. oktober 2020 / 3:34 pm

      Jeg ville vælge noget syrnet.. kærnemælk, creme fraiche osv 🙂

  2. Nette
    21. oktober 2020 / 12:53 pm

    De er fantastiske. Jeg brugte grahamsmel som fuldkornsmel. Bagte dem i 30 min. ved alm. ovn. Tusind tak for skønne opskrifter.

Leave a Reply


Looking for Something?