Hvis der er noget som jeg elsker ved Sverige, udover selvfølgelig Astrid Lindgren, så må det absolut være kardemommesnurrer. De både dufter og smager himmelsk. Faktisk er luften, som spreder sig i hjemmet, når de bages, intet mindre end fantastisk.
Opskriften her er let at følge og resultatet er store, bløde og velsmagende kardemommesnurrer.
Og her på falderebet må jeg lige tilføje, at det virkelig lønner sig at finde morteren frem og knuse kardemommefrøene selv.
Og spis endelig kardemommesnurrene lune. Imorges lunede jeg et par stykker til morgenmaden og de smagte som nybagte. Og huset duftede lige så.
Opskrift på kardemommesnurrer
15 store kardemommesnurrer
Kardemommesnurre dej
25 gram gær
1 dl lunken mælk
50 gram blødt smør
1 spsk rørsukker
1 tsk kardemomme
1/4 tsk salt
2 æg
Ca 6 dl hvedemel
1 æg til pensling
Remonce
100 gram blødt smør
2 dl farin
1 spsk knuste kardemommefrø
1 spsk kanel
Evt 100 gram revet marcipan
Sukkersirup
1/2 dl kogende vand
1/2 dl rørsukker
1/4 tsk kardemomme
Step 1: lav dejen
Begynd med at røre gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da den så kan dræbe gærcellerne, så dejen ikke hæver op. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem.
Lad hæve en god times tid, eller til dobbelt størrelse. Imens kan du bikse remoncen sammen.
Step 2: lav remoncen
De fire ingredienser røres godt sammen.
Kardemommefrøene har jeg selv knust i en morter.
Step 3: slå en knude på kardemommesnurrerne
Rul dejen ud på meldrysset bord. Du skal rulle en firkant på 25 x 60 cm.
Kom hernæst remonce på og fold dejen ind over sig selv på den lange led, således at den får 3 lag.
Tag kagerullen og rul igen dejen. Denne gang til 30×30. Forsigtig så dejen ikke går i stykker.
Skær strimler af cirka 2 cm bredde. Stræk og sno en strimmel. Vikl den herefter om to fingre (pegefinger og langemand) og fæstn under bunden.
Lad efterhæve i cirka 30 minutter. Pensl med æg og drys med perlesukker.
Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 10-12 minutter.
Step 4: lav dejen
Så skal sukkerlagen laves. Kom de tre ingredienser i en gryde og lad det simre i cirka 5 minutter.
Når kardemommesnurrerne kommer ud ad ovnen pensles de med sukkerlagen. Det er sukkerlagen, som giver det glansfulde look.
Find også opskrift på // Kanelsneglekage // Chokoladebomben // Black magic // Grove Spinatboller med chiafrø // Grove gulerodsboller med hytteost //
Hold nu op de kardemomme snurrer var fantastiske ❤️❤️ Tak for opskriften, det er klart en keeper ❤️
Forfatter
Dejligt at høre – tak 😀
Kan man bruge alm kardemomme og hvormeget skal så bruges?….
Forfatter
Ja det kan du sagtens. Jeg er ikke helt sikker på hvor meget, da jeg jo bruger frø. Men forsøg med at smage til😀
Ja jeg vil også gerne vide hvis man bruger alm stødt kardemomme hvor meget skal man så bruge ?
Forfatter
Jeg er ikke helt sikker på hvor meget, da jeg jo bruger frø. Men forsøg med at smage til😀
Er kardemommefrø det samme som kardemommekapsler? Kan ikke finde kardemommefrø i supermarkedet🙈
Forfatter
Frøene er indeni kapslerne 🙂
Hvordan undgår du at fyldet ikke flyder ud? De ser gode ud. 🙂
Hvordan undgår du, at fyldet flyder ud? De ser gode ud 🙂
Forfatter
Tak 🙂 Jeg gør faktisk ingenting.. Har hørt nogle drysser mel over fyldet, men har ikke forsøgt mig med det..